Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Het lezen van verborgen schrift in een gesloten enveloppe

Het lezen van verborgen schrift in een gesloten enveloppe

Dit is een manier om vast te stellen, wat iemand heeft geschreven op een kaart, die in een gesloten enveloppe zit. Geef aan uw vrienden potlooden, enveloppen en een aantal blanco kaartjes ter grootte van een visitekaartje. Vraag hun dan iets op de kaartjes te schrijven of te teekenen, de kaartjes in de enveloppe te doen en die daarna gesloten aan U terug te geven.

Leg de enveloppen op een klein tafeltje, dat vóór U staat en raak ze allemaal met uw vingers aan, waarbij U vertelt, dat U een "gedachten-contact" wenscht te verkrijgen met den schrijver van het kaartje in kwestie. Hoewel U de enveloppen niet kunt openmaken, kunt U toch lezen, wat op elk kaartje is geschreven of geteekend. De verklaring bestaat hieruit, dat U bij het aanraken van de enveloppen, onder het mom van het maken van een gedachten-contact, ze in werkelijkheid bestrijkt met een klein sponsje, dat in zuiveren alcohol is gedoopt, waardoor de enveloppen tijdelijk doorzichtig worden. U kunt zelf bepalen hoe U den truc wilt beëindigen. Nadat U den inhoud hebt gelezen, kunt U de enveloppen verscheuren of omdraaien, en als U dicht bij een kachel zit, kunt U ze laten drogen, terwijl U een anderen truc doet. Daardoor kunt U later de enveloppen laten onderzoeken, maar dit vormt niet een noodzakelijk gedeelte van dezen truc.

U kunt de vitaminen, minerale bestanddeelen en eiwitten in Quaker Havermout niet zien, maar toch zijn zij erin.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 20 juli 2013 om 10.10 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder