Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Het horloge mysterie

Het horloge mysterie

De goochelaar geeft zijn horloge aan een van de toeschouwers en vraagt hem het uur in gedachten te nemen, waarop hij den volgenden morgen zal opstaan. Hij neemt het horloge dan terug; het wordt nl. alleen getoond, om te laten zien, dat het een normale wijzerplaat heeft. De goochelaar zegt vervolgens, dat hij eenige malen tegen zijn horloge zal tikken. Hij zegt: "Veronderstel, dat ik evenveel keeren heb getikt, als het uur telt, waarop U denkt op te staan. U moet voor elken keer, dat ik meer of verder zal tikken, er een bijtellen, tot het totaal 20 is en zegt dan, dat ik moet ophouden". Deze instructies worden aldus uitgevoerd en als de goochelaar ophoudt met tikken, blijkt hij het laatst te hebben getikt op het uur, waarop de persoon gedacht heeft op te staan. Deze truc wordt als volgt gedaan. Zeven keer kan men op elk willekeurig uurcijfer van het horloge tikken, maar de achtste tik moet op 12 uur komen en vervolgens moet men achterwaarts aantikken, dus 11, 10, 9 enz. Zoodra de toeschouwer stop zegt, zult U op het door hem in gedachten genomen uurcijfer gekomen zijn. Laten wij veronderstellen, dat het gedachte uurcijfer 9 is. De achtste tik komt op 12 en als deze tik is gegeven, heeft de toeschouwer 17 in totaal geteld. Na nog 3 keer achteruit te hebben getikt, komt men op 9, het juiste uurcijfer. Het blijkt dus dat, indien men met den achtsten tik op de 12 komt en vervolgens steeds een uur achteruit tikt, de truc niet kan mislukken.

Zie eens, hoe vlug het geheele gezin 's morgens aan het ontbijt verschijnt, als er een bord kokend heet Quaker Havermout staat te wachten.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 17 augustus 2013 om 08.40 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand februari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder