Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Het geheimzinnige boek

Het geheimzinnige boek

Met een boek en een speelkaart kunt U een zeer vermakelijken en onderhoudenden truc doen. Ik gebruik er gewoonlijk een ruitenheer voor, maar U kunt ook elke andere willekeurige kaart uit het spel nemen. Ik neem heel onopgemerkt een boek, dat in de buurt ligt, en terwijl ik een kaart uit het spel haal, vertel ik, dat ik een demonstratie van gedachtenlezen ga geven. Met het boek in mijn rechterhand en de kaart in mijn linker, stap ik naar een toeschouwer en verzoek hem de kaart ergens in het gesloten boek te schuiven, zoodanig, dat er een klein gedeelte uitsteekt, dus niet de geheele kaart inschuiven. Ik wijs hem erop, dat hij zelf de kaart ergens in het boek steekt en dat ik hem in de keus van de plaats geheel vrijlaat. Hij is daarvan overtuigd en ik ga dan met het boek, waar de kaart gedeeltelijk uitsteekt, naar een anderen toeschouwer, bij voorkeur een dame, geef haar het boek te openen op de plaats, waar de kaart zit. Zij doet dit en zegt, dat de kaart b.v. tusschen bladzijde 81 en 82 zit. Nu vraag ik: "Welke van deze twee bladzijden zal ik beschrijven?" De dame zegt dan b.v. pagina 82. Ik verzoek haar haar gedachten te concentreeren op den inhoud van die bladzijde en beschrijf dan op eenigen afstand en met gesloten oogen nauwkeurig den inhoud van bladzijde 82. Zou zij pagina 81 kiezen, dan kan ik ook den inhoud daarvan vertellen.

Het geheim van deze truc is, dat ik al bij voorbaat zelf een ruitenheer, of een andere kaart gelijk aan die, welke de eerste persoon in het boek heeft gestoken, tusschen pagina 81 en 82 had gelegd. Toen ik echter het boek overhandigde aan iemand van de toeschouwers, wien ik verzocht den ruitenheer ertusschen te steken, verborg ik met mijn hand den andere kant van het boek, waarin al een kaart tusschen bladzijde 81 en 82 zat. Toen de kaart in het boek was gestoken en ik mij had omgedraaid naar de dame, kon ik in een oogwenk de ingestoken kaart geheel in het boek duwen en aan den anderen kant stak de kaart eruit, die ik bij voorbaat in het boek had gedaan. Daar ik van tevoren den inhoud van de bladzijden 81 en 82 in mijn gedachten had geprent, was het voor mij niet moeilijk om deze te beschrijven. De kans, dat de andere kaart in het boek wordt ontdekt, is werkelijk gering, want de dame heeft geen gelegenheid om het door te bladeren.

De verbazingwekkende eigenschappen van Quaker Havermout als ontbijt zijn geen geheim.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 6 juli 2013 om 10.08 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder