Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Gevonden of verloren

Gevonden of verloren

Nadat een kaart door een van de aanwezigen is gekozen, en weer in het spel gedaan, schudt de goochelaar de kaarten, haalt er drie uit en legt ze op tafel. Hij kondigt aan, dat een van de drie de gekozen kaart is en dat hij door zijn wilskracht de persoon, die de kaart heeft gekozen, de kaart zal doen aanraken. Deze persoon wordt dan uitgenoodigd, een van de drie kaarten aan te raken. Hij doet dit en als de kaart wordt omgekeerd, blijkt deze niet de gekozen kaart te zijn. De goochelaar doet alsof hij een fout heeft gemaakt en vraagt den medewerker, de twee andere kaarten te bekijken. Geen van beide is de gekozen kaart. "Er moet ergens een fout zitten," zegt de goochelaar, terwijl hij het heele spel doorkijkt. "Vertel mij eens, welke kaart hadt U gekozen?" De kaart wordt daarop met naam genoemd. "Het spijt mij, maar ik geloof, dat U abuis bent, want die kaart zit heelemaal niet in het spel." Hij laat het heele spel zien en het blijkt ook werkelijk, dat de gekozen kaart er niet bij zit. Men gaat naar deze kaart zoeken en tenslotte wordt de medewerker, die kaart heeft gekozen, verzocht om op te staan. De overige aanwezigen komen dan tot de ontdekking, dat hij al dien tijd op de kaart heeft gezeten.

De verklaring van deze truc is als volgt. De gekozen kaart, die aan den goochelaar werd teruggegeven, werd boven op het spel gelegd. Daarna werden drie andere kaarten op de tafel gespreid, maar zoover mogelijk van den medewerker vandaan, zoodat hij moet opstaan om een van de drie kaarten aan te raken. Terwijl hij opstaat, staat de goochelaar dicht bij hem en houdt de rest van het spel in zijn rechterhand. Zoodra de medewerker is opgestaan en aller oogen op de drie kaarten zijn gericht, laat de goochelaar de bovenste kaart, dus de uitgekozen kaart, met zijn rechterduim uit het spel op den stoel vallen, zoodat de medewerker straks erop gaat zitten.

Indien U zich slap voelt en spoedig vermoeid raakt, knapt U weer op door het regelmatig gebruik van het versterkende Quaker Havermout.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 12 oktober 2013 om 10.10 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder