Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Een zakdoek en een tooverstaf

Een zakdoek en een tooverstaf

Voor dezen verbluffenden truc klopt de toovenaar met zijn staf op de tafel, toont een leege enveloppe en doet den staf erin. Dan draait hij een stuk papier in den vorm van een puntzakje, doet een zijden zakdoek hierin en vouwt de bovenste punt van het zakje dicht. Hij legt het zakje op tafel, vlak bij de enveloppe, waarin zich de tooverstaf bevindt. Hij verzoekt den toeschouwers te onthouden, dat de zakdoek in het zakje zit en de staf in de enveloppe. Na in zijn handen te hebben geklapt, opent hij het zakje en toont een enkel vel papier: de zakdoek is verdwenen. Dan opent hij de enveloppe en haalt den zoekgewaanden zakdoek te voorschijn, en als hij dan de enveloppe in elkaar frommelt om weg te gooien, blijkt het, dat de staf is verdwenen. Hij geeft den toeschouwers de verzekering, dat hij den staf in zijn mouw heeft en haalt hem ook werkelijk daar uit.

Er is niets bijzonders aan de enveloppe. De staf is echter een papieren koker met een zakdoek erin en de einden zijn afgesloten met kleine houten proppen. Wanneer men daarmede dus op de tafel klopt, lijkt het een echte staf. Het papier, waarvan een puntzakje werd gedraaid, bestaat uit twee vellen, welke aan drie kanten aan elkaar zijn vastgeplakt. Bij het draaien van het puntzakje wordt de open kant naar boven gehouden en de zakdoek tusschen de twee vellen gedaan, zoodat hij goed is verstopt. De tooverstaf, welke aan het slot van deze vertooning te voorschijn wordt gehaald, is een echte staf en was van te voren in de mouw opgeborgen. Verder vereischt de truc geen verklaring; alles gaat vanzelf.

Quaker Havermout zal U wonderbaarlijk doen groeien, want het bevat de versterkende Vitamine B.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2013 om 10.30 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder