Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Een eenvoudige, doch verbazingwekkende truc met een lei

Een eenvoudige, doch verbazingwekkende truc met een lei

Trucs met leien zijn altijd in trek, in het bijzonder als zij met echte leien worden gedaan. Dit is er een met een gewone schoollei. Men laat zien, dat de lei aan beide kanten schoon is en als verder bewijs, dat op deze geen geheimschrift staat, veegt men haar af met een vochtigen doek. Dan vraagt men aan de toeschouwers een getal tusschen 1 en 5 te noemen. Zoodra zij dit hebben gedaan, wikkelt men de lei in een stuk courantenpapier, geeft haar aan een van de aanwezigen en vraagt hem erop te gaan zitten. Veronderstel, dat het gekozen getal 4 is. U gaat dan heel langzaam en gewichtig tot 4 tellen, waarna de toeschouwers de lei mogen bekijken. Zij zien dan, dat het getal 4 met krijt erop geschreven staat. Een eenvoudige truc, die echter veel genoegen verschaft. Het eenige, dat U hebt te doen, is van te voren de cijfers 1-5 met krijt in spiegelschrift op de eerste vijf bladzijden van de courant te schrijven, dus op de eerste bladzijde het getal 1, maar natuurlijk zoo, dat de toeschouwers het niet opmerken. Als 4 wordt gekozen, haalt men op een zoo onopvallend mogelijke manier de vierde bladzijde uit de courant. Als men dit op een natuurlijke, vlugge manier doet, zal niemand eenigen argwaan hebben. Let erop, dat het in de courant geschreven getal bij het inpakken goed tegen de lei aankomt. Doordat een der toeschouwers op de lei gaat zitten, wordt de truc verder vanzelf volbracht. Daarna werpt men de courant gauw weg en gaat verder met den volgenden truc.

Begin elke dag goed met een Quaker Havermout ontbijt.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 31 augustus 2013 om 01.02 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder