Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Dit is een truc met getallen, welke uw vrienden zal verbazen

Dit is een truc met getallen, welke uw vrienden zal verbazen

Hoe men de som van 5 getallen kan voorspellen, zoodra het eerste is opgeschreven.

HOE HET GAAT:
Trek 2 af van 6624 (het eerste getal hieronder) en U krijgt 6622. Zet de 2 voor dit getal en U hebt het antwoord, 26.622.

Iemand schrijft het eerste, tweede en vierde getal op, bestaande uit willekeurige cijfers.

U schrijft het derde en vijfde getal op, waarbij U er op let, dat elk cijfer met dat er boven samen 9 is.

HET VOORSPELLEN VAN DE UITKOMST VAN EEN OPTELLING.
Bij dezen truc laat U door een van de aanwezigen drie getallen opschrijven, U schrijft er 2 op, waarna de 5 getallen worden opgeteld. Nadat het eerste getal is opgeschreven, kunt U altijd de uitkomst voorspellen door 2 van dit getal af te trekken en 2 ervoor te zetten. Stel, dat 6624 wordt genomen. Door de aftrekking van 2 krijgt U 6622 en door 2 ervoor te plaatsen, komt U aan het getal 26.622. U vraagt dan den ander een tweede getal onder het eerste te zetten. U schrijft dan het derde getal op, er op lettend, dat de som van elk cijfer van het tweede getal met het cijfer er onder van het derde getal steeds 9 is. De ander schrijft dan weer het vierde getal op en U wederom het vijfde, steeds er op lettend, dat elk cijfer met dat er boven samen 9 is. Natuurlijk doet U dit in Uw gedachten, zonder het te laten merken, opdat de ander denkt, dat U willekeurige getallen opschrijft. Als de 5 getallen worden opgeteld, is de som het door U voorspelde totaal.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 9 november 2013 om 09.45 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder