Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | De verdwijnende olifant

De verdwijnende olifant

Houdini gaf dikwijls een illusionistische vertooning, waarbij hij een olifant liet verdwijnen. Men heeft mij verteld, dat Houdini met dit nummer is gekomen, omdat iemand tegen hem had beweerd, dat zèlfs hij niet een olifant kon laten verdwijnen. Aan dit probleem waren zeer zeker eenige moeilijkheden verbonden, want hiervoor waren zelfs de goochelaarsmouwen en de valdeuren niet te gebruiken.

De vertooning verliep als volgt: Het publiek zag op het podium een groot opvouwbaar kabinet. Log liep de olifant over het tooneel er naar toe. Zoodra de olifant het kabinet was binnengegaan, werden bijna gelijktijdig de wanden van het kabinet opzij geschoven en de olifant was verdwenen. Een valdeur kon niet worden gebruikt en het was onmogelijk, dat de olifant onopgemerkt achter de coulissen kon gaan.

"Zelfs de olifant weet niet, hoe het gaat," moet Houdini eens gezegd hebben. Het eigenaardige van den truc was, dat de olifant in werkelijkheid het podium niet verliet en toch kon het publiek het beest niet zien, nadat het in het opvouwbare kabinet was gewandeld. Er werden geen spiegels bij gebruikt, doch het geheim bestond hieruit, dat de olifant doorliep naar een tweede kabinet, hetwelk direct was geplaatst achter het kabinet, dat het publiek kon zien.

Het tweede kabinet was zoo gebouwd, dat het verborgen werd door de groote vouwbare deelen van het voorste, zoodra deze werden uiteengeschoven. De olifant was er op getraind om onmiddellijk door te loopen naar het tweede kabinet, want hij wist, dat daar een versnapering voor hem lag. De verdwijnende olifant was altijd een succes-nummer. De vertooning ging zoo vlug, dat het publiek geen tijd had om er bij na te denken.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 2 februari 2013 om 16.05 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder