Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | De raadselachtige prentbriefkaarten

De raadselachtige prentbriefkaarten

De meeste menschen kunnen met dezen truc beetgenomen worden. U laat aan de toeschouwers een aantal prentbriefkaarten zien, b.v. van Amsterdam. Alle kaarten zijn verschillend, maar de plaatjes moeten wel aan de toeschouwers bekend zijn. U gaat dan aan de tafel zitten, neemt een aantal stukjes papier en verzoekt den toeschouwers namen op te geven van de meest bekende punten van Amsterdam. Elke naam wordt op een stukje papier geschreven, hetwelk daarna wordt gevouwen en in een hoed gedaan. Daarna gaat U met de kaarten naar een toeschouwer en vraagt hem een kaart eruit te halen en erop te gaan zitten, zonder er naar te kijken. Dan moet iemand anders een van de stukjes papier uit den hoed halen, het papier openvouwen en den naam hardop lezen. Hij zal dan constateeren, dat deze naam overeenkomt met dien van het plaatje op de uitgekozen prentbriefkaart. Het geheim bestaat daaruit, dat het pakje prentbriefkaarten, waaruit er een werd gekozen, niet hetzelfde pakje is, hetwelk U eerst hebt getoond. Het is een speciaal gemaakt pakje en alle kaarten zijn eender. Natuurlijk moet men voorzichtig zijn om ontdekking te voorkomen bij het verwisselen van de pakjes. Rest mij nog te vertellen, dat op alle papiertjes de naam wordt geschreven van het prentje op de kaarten uit het tweede pakje, b.v. Het Koninklijk Paleis, en niet de namen, welke door de toeschouwers worden opgegeven.

Een goed kunstje is, Moeder over te halen Quaker Havermout koekjes te bakken. Zij zijn erg lekker. Het recept staat op elk pak.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 11 mei 2013 om 11.18 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder