Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | De geheimzinnige banaan

De geheimzinnige banaan

Men vraagt iemand een banaan uit een zakje met bananen te halen. De rest wordt dan weer op tafel gelegd. Laat nu een paar kaarten met nummers zien en een kleine, houten doos, waarvan het deksel met scharnieren is bevestigd. Vraag iemand een kaart te kiezen en deze ongezien in de doos te leggen, welke door den goochelaar wordt gesloten en aan een anderen persoon overhandigd. Aan deze laatsten wordt dan gevraagd naar de tafel te komen. De goochelaar, die zijn tooverstaf in de hand heeft, vraagt hem even het andere einde daarvan vast te houden en herhaalt deze handeling met den persoon, die de banaan vasthoudt. Naar de tafel terugkeerend, zegt de goochelaar, dat het nu wel tijd wordt eens na te gaan, welk nummer in het doosje zit. Het doosje overnemend, haalt hij de kaart te voorschijn en laat het nummer zien, b.v. no. 4. De banaan wordt ook aan hem gegeven, van de schil ontdaan en valt dan in vier stukken. Alle zich in het zakje bevindende bananen werden bij voorbaat voor dezen truc in orde gemaakt.

Men neme een naald met een eindje garen en steke deze precies onder de schil dwars door een kant van de banaan en laat een eindje garen los hangen.

Nu gaat men de naald dwars onder den tweeden kant door de banaan steken, beginnende in het gaatje, waar de naald eerst is uitgekomen. Men gaat zoo door tot men het garen onder alle vier de zijden van de schil heeft getrokken en men moet met den laatsten steek precies uit het gaatje komen, waarmede men is begonnen. Dan hangen er twee eindjes garen uit één gaatje. Door aan deze twee eindjes te trekken, snijdt men de banaan finaal door en het garen komt vrij. Men moet dus deze handeling drie maal verrichten om de banaan in 4 stukken te verdeelen. Als men een zakje vol bananen gebruikt, dient men alle bananen op deze wijze te prepareeren. Deze truc kan natuurlijk ook met één banaan worden gedaan, maar men verhoogt het effect door een van de toeschouwers een banaan te laten uitzoeken. De doos, welke voor dezen truc wordt gebezigd, is een zg. kaartenruildoos. De boven- en onderkant van de doos moeten precies eender zijn, zoowel van buiten als van binnen, en dof zwart geverfd zijn. In de doos moet een dun, precies passend zwart plankje liggen. Van te voren wordt onder het plankje een kaart met het vooraf bepaalde getal, in dit geval 4, gelegd. De kaart, welke door iemand werd gekozen, doch waarvan men het getal niet weet, wordt ongezien, de achterzijde boven, in de doos gedaan en komt dus op het plankje te liggen.

Het eenige, dat de goochelaar heeft te doen, alvorens de doos te openen, is deze om te keeren. Daardoor komt de kaart, die bij voorbaat erin was gedaan, boven en de andere, waarvan men het nummer niet wist, onder te liggen. Een andere manier om een laag getal door het publiek te laten noemen, bestaat uit het gooien van een verzwaarden dobbelsteen, die altijd op hetzelfde getal neerkomt. De verzwaarde dobbelsteen moet zoo geworpen worden, dat hij over de tafel rolt, alvorens tot rust te komen en niet zoo maar neergegooid, want zonder een behoorlijken aanloop komt de steen misschien niet op het gewenschte getal neer.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 25 mei 2013 om 09.58 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder