Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | De drie doosjes

De drie doosjes

Een weinig bekende, maar zeer verbazingwekkende truc kan met 3 lucifersdoosjes worden gedaan. Twee daarvan worden ledig getoond, het andere bevat schijnbaar een paar lucifers, welk feit U aantoont door met het doosje te rammelen. Dan zegt U tegen de toeschouwers: "Ik ga nu een truc vertoonen, die op het systeem van kwartjesvinderij berust. Ik neem het doosje met de lucifers, schud dit om te toonen, dat de lucifers erin zijn, en zet het doosje weer neer. Nu zal ik de plaats van elk van de doosjes langzaam veranderen. Zie zoo, waar is nu het rammelende doosje?"

Uw vrienden zullen naar een bepaald doosje wijzen, waarvan zij het verschuiven nauwkeurig hebben gadegeslagen, maar zij zijn er naast. U kunt dezen truc herhaaldelijk vertoonen zonder ontdekt te worden.

Er is geen vingervlugheid voor noodig en ook geen handigheid. U beweegt de doosjes heel langzaam, dus er is schijnbaar niets, dat de slachtoffers op een dwaalspoor kan brengen. Er zijn tegenwoordig maar weinig goede trucs, waaraan de mouw te pas komt, maar deze is er een van.

Het geheim is, dat zich in de mouw een vierde doosje bevindt, waarin wel lucifers zijn en ook een klein stukje zilverpapier. Het doosje, dat U van de tafel neemt en schudt, is in werkelijkheid leeg. Het doosje in uw mouw rammelt als U het leege doosje schudt, maar bij het verplaatsen van de drie doosjes zijn uw vrienden op het verkeerde spoor. De reden, waarom ik adviseer een stukje zilverpapier in het doosje in uw mouw te doen, is, dat op deze plaats het geluid eenigszins wordt gedempt. Door het zilverpapier wordt het geluid sterker. Het verstopte doosje kan het best dwars over uw onderarm worden geplaatst en om te voorkomen, dat het er uit valt, is het wel wenschelijk wat lijm of een ander plakmiddel te gebruiken, zoodat het doosje vast op uw arm zit.

Een pak Quaker Havermout heeft meer voedingswaarde dan elk ander voedsel van denzelfden prijs.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 27 april 2013 om 10.42 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder