Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | De armbandtruc

De armbandtruc

Dit is een van de raadselachtigste trucs, die ik ken. U hebt alleen twee goedkoope, volkomen gelijke, metalen armbanden of armringen en een stukje touw noodig. U vraagt iemand uw polsen vast te binden en terwijl U den armband vasthoudt, draait U zich een oogenblik om, ten einde de toeschouwers voor 't verbazingwekkende feit te stellen, dat de armband aan het touw tusschen uw polsen hangt.

Hoe is de armband daar gekomen? Het was voor U onmogelijk om het touw los te maken en weer vast te binden. Misschien is er iets met den armband? Neen, het is maar een gewone armband, dien U in iederen goedkoopen winkel kunt koopen. Maar wat is dan de verklaring ervan?

Voor u met dezen truc begint, moet U een tweeden armband, die precies eender is, onder uw manchet schuiven. Terwijl U zich een oogenblik omdraait, stopt U gauw den eersten armband in een van uw zakken - wat heusch niet moeilijk is al zijn uw polsen vastgebonden. Het volgende gedeelte van dezen truc bestaat uit het over 1 hand werken van den tweeden armband, zoodat deze aan het touw komt te hangen. Met wat oefening zal men dezen aardigen truc zeer snel kunnen verrichten. Als men dezen truc nog geheimzinniger zou willen maken, kan men den toeschouwers vooraf mededeelen, dat er voor gezorgd is, dat de armband gedurende de vertooning niet kan worden verwisseld. Voor dit doel neme men een gegomd etiketje, waarop iemand zijn initialen heeft geplaatst, hetwelk weer door iemand anders op den armband wordt geplakt. En toch, als U zich weer naar het publiek toedraait, zit hetzelfde etiketje op den tweeden armband. Hoe wordt dit nu gedaan? Het is niet zoo moeilijk. U moet vooraf een klein beetje glycerine op den eersten armband smeren. De geheele armband wordt niet ingesmeerd, alleen maar één plekje. Als het gegomde etiketje erop geplakt wordt, is het heusch gemakkelijk om dit op het met glycerine besmeerde gedeelte te laten doen en niemand zal er iets van bemerken. Door het gebruik van glycerine is het mogelijk het etiket er weer af te halen, terwijl U zich omdraait. Het eenige, dat U dan te doen hebt, is het etiketje op den tweeden armband te plakken.

Het lijkt op toovenarij, zooals Quaker Havermout uw energie verhoogt; daarom eten athleten het.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op vrijdag 8 maart 2013 om 08.54 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder