Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Zeven vragen na Veldhoven

Zeven vragen na Veldhoven

1. Waarom laten veel goochelaars hun muziekband zo loeihard afspelen? Dat de meesten van hen volkomen verkeerde muziek bij hun nummer kiezen, is al erg genoeg; laat ze dan tenminste het volume beter regelen.
2. Waarom speelt zich toch zoveel in het halfdonker af? Nauwelijks wordt een vlammetje geproduceerd of hup, meteen gaat de helft van het toneellicht uit. Wordt het vlammetje uitgeblazen, hup, alles weer aan. Onnodig, irriterend en dilettantisch tot en met.
3. Aansluitend op de vorige opmerking: waarom zijn goochelaars zo verliefd op de kleur zwart? Achterdoek, decoratie, kostuum: het kan niet donker genoeg zijn. De kleur zwart is de doodsvijand van entertainment! Wie het niet gelooft, moet maar eens naar "Les Misérables" gaan kijken...
4. Hoe is het mogelijk dat
Pierre Huyskens, die het gala-programma vóór de pauze zo voortreffelijk presenteerde, na de pauze de ene blunder op de andere stapelde? Dieptepunt: de aankondiging en nog erger de afkondiging van ChaPeau. Op dat moment hadden we eigenlijk met z'n allen "Boeh!" moeten roepen.
5. Waarom worden aspirant-deelnemers aan een concours niet zorgvuldiger getest? Een iets strengere voorselectie zou in Veldhoven een jeugdig duo een pijnlijke afgang hebben bespaard.
6. Hoe kon de congresleiding accepteren dat de van heinde en ver binnenstromende bezoekers pas na 12 uur hun kamers konden betrekken, terwijl het congres om 11.30 geopend werd? Die kamers waren allemaal leeg en volkomen voorbereid op nieuwe gasten, maar je even verfrissen en je bagage verzorgen was niet mogelijk. Van al die kazerne-achtige bedillerij in De Koningshof was deze idiote "huisregel" de schandelijkste.
7. Tot slot een opmerking die uitdrukkelijk niet als sollicitatie bedoeld is. Waarom onderschatten veel goochelaars het belang van een goede regisseur? Als je zoveel zorg, tijd en geld aan de opbouw ven een nummer besteedt, zou het aantrekken van een eindregisseur eigenlijk een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Besef dat een geroutineerd vakman in staat is van een zelfgeknutseld stuk huisvlijt een professioneel produkt te maken. Kwaliteit kan altijd beter, timing kan altijd geraffineerder, niveau kan altijd hoger. Ook al zullen we misschien nooit 100% perfectie bereiken, nastreven kunnen we dat doel wel!


Dick Harris

Dick Harris (geboren 1927) is sinds het prille begin bij de Nederlandse televisie betrokken geweest. Hij regisseerde tal van amusements- en andere programma's, o.a. met Rudi Carrell en Henk Elsink. Met Rudi Carrell heeft hij ook jarenlang in Duitsland gewerkt, en hij is ook diens manager geweest.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 6 december 2016 om 09.02 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 6, juli/augustus 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder