Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Woody Allen goochelaar

Woody Allen goochelaar

In Elseviers Magazine van 14 maart j.l. heeft een uitstekend portret gestaan dat Rob van Scheers schreef over Woody Allen. Daarin staat o.a. dat Allen vroeger gegoocheld heeft en zelfs auditie heeft gedaan bij een tv-station. Een citaat volgt hier.

"Hij was tien jaar oud, toen hij zijn eerste E-Z Magic Set ontving. Een openbaring! Pelgrimages naar Irving Tannens Circle Magic Shop, op Broadway en 52th Street volgden. Daar, tussen de kaartspelen, toverstokjes en trucendozen, hoopte Woody Allen van de man achter de kassa een enkel kunstje op te pikken. 'Wat ze niet hadden, was big magic. Als je de behoefte had een weesmeisje door midden te zagen, stuurde Irving, van Irving Tannens Circle Magic Shop, je naar zijn broer. Die had een handel in grote trucs, alleen voor professionals. Voor mij was alleen het staren in de enorme etalage van de Circle Magic Shop al een onuitputtelijk genoegen. Honderden en honderden magische trucs, een ander universum. Een jaar of tien geleden is die winkel met de grond gelijk gemaakt, en nu staat er een goedkoop toeristenhotel. En ook de broer van Irving Tannen is inmiddels overleden.'

De parallel tussen goochelen en filmen ligt voor de hand. Menigmaal heeft de regisseur er in zijn werk naar verwezen. Zo ook in Shadows and Fog, waarin Woody Allen als hoofdpersoon Kleinman uiteindelijk besluit bij het circus te gaan: als assistent van een immer dronken illusionist.

'Over die parallel heb ik uiteraard vaak nagedacht,' zegt de filmer nu. 'Fantasie en illusie, magische dingen op het scherm laten gebeuren. Bij iemand als Steven Spielberg zie je dat in de overtreffende trap. Zelf houd ik daar niet zo van, die special effects zijn nogal een primitieve vorm, maar ook bij Bunuel, Fellini of Antonioni tref je voorbeelden. En niet voor niets heet Bergmans autobiografie Laterna Magica'

Hij deed auditie als amateurgoochelaar. Voor de televisie, bij het zondagochtendprogramma The Magic Clown. Ondanks zijn reputatie op het schoolplein, mondde het uit in een bescheiden fiasco. Woody Allen besloot zijn troeven te zetten op zijn komische talenten."


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 8 juli 2016 om 09.24 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 5, mei/juni 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder