Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Welke drie buitenlandse vakbladen zijn favoriet?

Welke drie buitenlandse vakbladen zijn favoriet?

Strikt persoonlijk: 12 magiërs over hun vak

Opnieuw heeft de redactie van Informagie aan een dozijn actieve Nederlandse goochelaars een vraag gesteld over hun vak, dit keer over hun favoriete vakbladen.


Arnoud van Delden:

The Apocalypse (van Harry Lorraine), Richards Almanac (Richard Kaufman), en The Pabular. Als ik een vierde mag noemen, zou dat Genii zijn.

Tonny van Dommelen:

Abacadabra, Genii, The Apocalypse.

Minze Dijksma:

In de eerste plaats de Magigram. Ik houd mij bezig met close-up, goochelen voor kinderen en general comedy stage magic, en dit blad besteedt veel aandacht aan deze onderwerpen. Bovendien verschaft het veel informatie over wat er op goochelgebied in de wereld gebeurt, het is niet duur en verschijnt op tijd. Voorts The Apocalypse, een prima blad voor de close-up goochelaar.

Eric Eswin:

Eigenlijk maar twee bladen, Opus, het Engelse opinieblad, en Genii, voor de aardige roddels, laatste nieuwtjes en om te lezen hoe de goochelkunst ook kritiekloos kan gedijen.

Ferry Gerats:

De Genii om te weten wat er zoal aan nieuwe boeken en trucs te koop is. (En in Nederland Informagie om te weten wat hier zoal gaande is.)

Flip Hallema:

Genii, vanwege de 'glamour' van het vak. Magic Manuscript (Tannen). En sinds kort (een jaar) El Puerco Sabio ofwel Het Geleerde Zwijn, naar een deel van de titel van Ricky Jay's boek 'Learned Pigs and Bearded Women'. Het telt maar vier kantjes, is één-manswerk, staat vol met bruikbare trucs en is intelligent-kritisch. Het wordt gevuld en uitgegeven door mijn vriend Marko, een goochelaar uit Panama die in Barcelona woont.

Peter Josto:

Genii, Die Magie en Budget.

Magiër Mantra:

Veel vakbladen bevatten kaartgreepjes e.d. Wat moet je daarmee? Het lezen daarvan is zonde van mijn tijd. Vaak komt het allemaal op hetzelfde neer. Vroeger vond ik Triks best aardig, maar toen was ik nog een goochelaar in wording. Tegenwoordig zoek ik vooral vakbladen die het vak belichten. Variety komt aardig in die richting. Er bestaat ook een soortgelijk Duits vakblad. En als ik een goochelvakblad moet noemen, is dat The Pabular. Verder raak ik over de goochelwereld meestal goed geïnformeerd op internationale congressen en soms ook via videobanden.

Richard Ross:

Uitgaande van de drukkwaliteit en de inhoud vind ik dat vakbladen als Genii, Magic Manuscript (Tannen) en het Franse vakblad Revue de la Prestidigitation zeker genoemd kunnen worden.

Mike Shera:

Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel vakbladen gelezen. Een tijdschrift waar ik tevreden over ben, is Die Magie, o.m. vanwege de maandelijkse bijdrage van één, steeds verschillende persoon. Deze geeft zijn mening over (goochel)kunst in het algemeen, compleet met adviezen en trucbeschrijvingen. Daardoor wordt de goochelkunst elke maand uit een andere, persoonlijke hoek belicht. Bovendien worden boeken en congressen vrij uitgebreid besproken. Verder lees ik soms (zonder lid te zijn) The Linking Ring van de IBM. Ik vind dit een goed blad om op de hoogte te blijven.

Ted Winkel:

Genii, The Linking Ring, Die Magie.

Tommy Wonder:

Geen.


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 20 maart 2017 om 01.15 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 5, mei/juni 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder