Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Weg van de snelweg

Weg van de snelweg

Op weg naar de vakantiebestemming in het zonnige zuiden maken we een bocht door Duitsland, via de Autobahn. Even voorbij Keulen gaan we een paar uurtjes weg van de snelweg, richting Brühl. Bij dit plaatsje ligt het bekende Phantasialand. Het blijkt niet eens zover rijden te zijn vanuit Nederland. We maken deze omweg om eens te gaan kijken naar de show van Lee Pee Ville, getiteld Jubilee. Phantasialand bestaat immers 25 jaar. In de Wintergarten mengen we ons onder de toeschouwers. Twee keer per dag wordt er een voorstelling gegeven. Het geheel blijkt er prachtig uit te zien. Geweldige enscenering binnen de mogelijkheden van het toneel. Talrijke illusies worden ons voorgeschoteld gedurende een schitterende show van 50 minuten. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe lichteffecten voor de reeds bekende en de allernieuwste illusies. Tijdens de show hoef je je geen seconde te vervelen: de ene illusie volgt de andere op. Het zou te ver gaan om alle effecten afzonderlijk te noemen.

Een tiental danseressen en dansers geven blijk van een goede choreografie. De regie van het geheel is professioneel gedaan. Het totale beeld komt bij ons wat tam over: geen gedurfde en gewaagde set-ups. Wel is de show amuserend tot in detail. Dat ook is het doel van deze show: familie-amusement.

Technisch perfect

De verschillende acts zitten technisch perfect in elkaar, wat ook geldt voor de illusies (veel Owen-materiaal). De reactie van het overwegend oudere publiek is zeer positief; zelfs enthousiast op sommige momenten. De begeleidende orkestband is typisch Duits qua melodie, wat ook gezegd kan worden van de totale styling van de show. Maar wat kun je van een show in een dergelijk park anders verwachten? Het gebruik van een orkestband in combinatie met de beperkingen van de Bühne geven een miniem oponthoud tussen de diverse settings. Doch de illusies zijn prachtig en worden met verve en routine gebracht.

'Nieuw' voor Lee Pee Ville zijn de volgende illusies: electric flyto (transpositie), de origami-illusie (vouwdoos), de vanishing (and switching) motorcycle en de Tibetan prayers stool (zweving). Elk in hun eigen setting geven ze bij het publiek soms open monden van verbazing.

Complete illusieshow

Het is leuk dat je tegenwoordig zo dichtbij, zo'n drie uurtjes rijden vanuit ons land, een complete illusieshow kunt gaan bewonderen. Hoeveel jaar geleden is het alweer dat we in Nederland zo iets te zien kregen? Misschien zal er in de nabije toekomst ook weer eens in Nederland iets dergelijks gaan komen. Een reizende show hoeft echter niet te worden verwacht. Hiermee zullen we het voorlopig nog moeten doen met kortere, maar ook goede optredens.

De voorstelling is echt de moeite en het geld waard. We betaalden ongeveer 25 gulden. Het doet je dan goed bij het verlaten van het theater te horen: "Dass wirkt alles mit Spiegel". Er is hoop voor de toekomst: de leek kan nog steeds 'betoverd' worden. Na afloop nog even de vaste exposities van Siegfried en Roy bekeken en een van hun witte tijgers bewonderd. Als we wat meer tijd hadden gehad, was er ook nog de mogelijkheid geweest een variété-show te gaan zien in het Scala in hetzelfde park. Wij hebben echter na de goochelbezienswaardigheden de reis over de snelweg weer hervat met een tevreden gevoel en veel stof om na te praten.

Nanny en Wim Eertink


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 17 juni 2016 om 10.22 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 4, maart/april 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand augustus.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder