Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Voorspellen

Voorspellen

De goochelaar haalt een wekker te voorschijn en plaatst die op één van de zes plankjes van een fraai beschilderd standaardje. Wat denkt u dat er vervolgens gaat gebeuren? Ja hoor. Hij haalt nog vijf wekkers voor de dag.

De kunstenaar heeft drie zijden lapjes met verschillende kleuren getoverd: een rood, een geel en een blauw lapje. Hij heeft ook drie op grammofoonplaatjes gelijkende zwarte schijfjes. Hij pakt het eerste schijfje en maakt dat, kwasi met behulp van het rode lapje, rood. Hoe zal hij verder gaan?
Juist. Hij maakt het tweede en derde achtereenvolgens geel en blauw. Vraag me niet waarom.

De artiest toont enkele metalen ringen nadrukkelijk los. Wat komt er nu?
Dat is een makkelijke; die heeft iedereen vast goed. Hij haakt ze in elkaar.

Een manipulator heeft een balletje laten verschijnen. Hij toont het tussen duim en wijsvinger van de rechterhand. Hoe moet dat aflopen?
Tja, aangezien hij zoals de meeste mensen vijf vingers aan die hand heeft, brengt hij nog drie ballen te voorschijn, respectievelijk tussen wijs- en middelvinger, tussen middel- en ringvinger en tussen ringvinger en pink.

De zogeheten algemene goochelaar beweegt zich op een toneel vol glinsterende kastjes en kokers, die op diverse tafeltjes staan opgesteld. Hij heeft met alle attributen al een toer laten zien, behalve met een grote kist die in het midden van het toneel staat te glimmen. Wat kunnen we van hem verwachten?
Een slottruc natuurlijk, uitgevoerd met de grote glimmende kist voornoemd.

De close-upper duwt een toeschouwer een rood sponzen balletje in de hand. Hij pakt er zelf ook één, maar dat verdwijnt. Wat zit er nu in de hand van de toeschouwer?
OK, twee balletjes.

Deze cursus "voorspellen" begint kennelijk vrucht te dragen, hoewel u zult moeten toegeven dat de vragen eenvoudig waren. Ze zouden door de gemiddelde toeschouwer makkelijk kunnen worden beantwoord.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op donderdag 25 augustus 2016 om 09.12 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 2, november/december 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder