Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | V.O.C.-dag

V.O.C.-dag

De V.O.C.-dag, een vriendschappelijk concours van twee Belgische en vijf Nederlandse verenigingen, werd dit jaar op 14 april j.l. gehouden te Wilrijk (B.). Of dit nu qua afstand te ver is? Men zou het haast denken, want er waren maar twee Nederlandse verenigingen vertegenwoordigd met voldoende concoursdeelnemers. Nog vreemder is het dat de drie afwezige verenigingen het dichtst bij onze Belgische zuiderburen gevestigd zijn. Van een vriendschappelijke samenwerking blijft op deze manier niet veel over, gezien de gemaakte afspraken omtrent de opbouw van genoemd concours. Ook is deze negatieve houding jammer voor de organisatoren van de dag, de Vlaamse Goochelaars van België (V.G.B.). Wel positief was het optreden van 18 deelnemende goochelaars uit de verenigingen V.G.B., Lucky Ring, 52 schakels en de N.B.G. In het Juniorenconcours werd, relatief gezien, het hoogste aantal punten gescoord. Dat is ook positief, alhoewel er waren maar drie deelnemers. Zijn onze jonge goochelaars ook al uitgegoocheld? Winfried met zijn zusje Angelique (N.B.G.) behaalden in voornoemd concours de eerste prijs met hun presentatie van een goed verzorgd illusienummer. Peggy & Peggy (V.G.B.) hadden een leuk thema, waarbij de één geschenken produceerde voor de ander. Resultaat: tweede prijs. Steven (V.G.B.) kreeg de derde prijs. In het V.O.C.-concours toneelgoochelen was de eerste prijs voor Ronny Wouters (V.G.B.) met een goed manipulatienummer. De tweede prijs ging naar Joe & Joe (V.G.B.) voor een soort komische act die weinig met goochelen te maken had. De derde prijs was voor Jur Luiten (N.B.G.) met een telefonisch mentaal nummer. In het close-up concours, waarin veel sterke nummers werden gepresenteerd, oogstte Luc Appers (V.G.B.) veel bewondering voor zijn techniek en de eerste prijs. De tweede prijs ging naar B. Asselbergh (V.G.B.). En de derde prijs was voor Mr. M. (L.R.). Peter Willys (L.R.) kreeg een aanmoedigingsprijs en D. Jansen (52 Schakels) een prijs voor originaliteit. De jury werd gevormd door zeven leden van aangesloten verenigingen. De belangrijke Verenigingswisselbokaal werd behaald door de V.G.B. Laatstgenoemde vereniging moet tevens genoemd worden als organisator van deze Belgisch gezellige ontmoetingsdag. Dat zij hiervoor bedankt zijn: "Dâ witte ge!"

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 13 december 2016 om 12.44 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 6, juli/augustus 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder