Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Videorecensie: Johnny Paul

Videorecensie: Johnny Paul

The Great Magic Video Library

Als een van de eersten in de goochelwereld zag de Amerikaanse dealer Joe Stevens de mogelijkheden van het uitbrengen van goochellezingen op video. Hij begreep ook dat, wil zo'n serie een succes zijn, je niet moet bezuinigen op de kwaliteit.

Dus huurt hij regelmatig een tv-studio af en heeft hij de groten der goochelaarde weten over te halen om voor zijn camera te verschijnen. Momenteel zijn er reeds 40 van deze lezingen verschenen in de serie 'The Great Magic Video Library".

Twee van mijn favorieten in deze serie zijn de banden met het werk van Johnny Paul.

Las Vegas

Johnny Paul was een van de eersten die het bargoochelen introduceerden in Las Vegas. Jarenlang was hij de huisgoochelaar van de Showboat in fun city.

Jammer genoeg is hij vorig jaar overleden. Maar gelukkig stellen deze video's ons instaat om zijn werk tot in lengte van jaren te blijven bewonderen.

De band

Op de band een paar beauties van routines, zoals:

- een vergrotend en verkleinend dollarbiljet;
- een aantal vlugge kaartverschijningen, met zijn ideeën over de classic force;
- een routine met het Devano-deck;
- een verscheurde en herstelde kaart in een servet;
- zijn bekende no-nonsense cups and balls-routine;
- een cards across-routine.

De laatste twee routines waren een aantal jaren geleden te zien in een Paul Daniels-show; met Johnny Paul als gast. De demonstraties en uitleg worden rijkelijk gelardeerd' met anecdotes en verhalen uit zijn lange, rijke goochelcarriere. Het rijtje effecten mag er dan op papier niet echt spectaculair uit zien; de eenvoud van opbouw en komische presentatie maken ze echter stuk voor stuk een genoegen om te bekijken.

Tenslotte

Alle banden uit deze serie zijn bij Stevens Magic Emporium te bestellen. Ze kosten $ 35,- (de langere versies iets meer). Stevens levert ze echter alleen in NTSC (Amerikaans tv-systeem). De PAL-versie kunt u bestellen bij Martin Breese. Voor de 'zuinige' Hollander heeft Stevens het Baker's Dozen Video Plan bedacht, wat betekent: 14 halen, 12 betalen.

Arnoud van Rietschoten


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 28 juli 2016 om 09.10 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 6, juli/augustus 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder