Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Verslag

Verslag

Wellicht tot uw voldoening kan ik melden dat de column deze keer voor een deel door iemand anders zal worden gevuld. Het is de zoon van ons aller president, nu een volwassen man, maar de Steven Winkel die ik citeer was een jongetje van zes dat op school voor het eerst een goochelaar had gezien. Hij deed thuis verslag en vader Ted schreef precies op wat Steven zei, want dat leek hem leerzaam. Hij borg het papiertje zorgvuldig op en kwam het bij zijn verhuizing onlangs na vele jaren weer tegen. Het woord is aan de kleine Steven Winkel.
-Hij begon met praten. O ja, en toen rookte hij. Hij stopte de sigaret in een doekje en friemelde wat. Toen was de sigaret weg.
-Hij deed nog iets met een doekje. Hij deed het in zijn hand en toen riepen wij allemaal "in de andere hand!" en toen deed hij het doekje weg in zijn zak. Wij hadden het hem een beetje moeilijk gemaakt, zei hij.
-Hij deed melk uit een glas in een krant, want het kindje dat bij hem was had dorst. En toen vroeg hij "wat zie je?" Toen zei het kindje "niets". "Nou", zei hij, "dan heb je nu een feestmuts" en duwde de krant op zijn hoofd. Het kindje moest een beetje huilen.
-Het leukste was een stukje papier dat hij verbrandde, want toen brandde hij bijna zijn vingers en toen deed hij de deksel er op en toen kwam er een konijn uit (geen echte hoor, een poppenkastkonijn). En toen brandde hij nog een stuk papier en toen kwamen er allemaal doekjes, een heleboel en op het laatste stond een konijn en daar stond nog wat op en daarmee bedoelde hij dat het afgelopen was.

Tot zover dit verslag van een uurtje kinder-amusement. "Good night" of "The end' zal er wel op die konijnendoek hebben gestaan waarmee hij bedoelde dat het afgelopen was. De naam van de artiest in kwestie ken ik niet, dus het is niet uit kiesheid dat ik die verzwijg. Laten wij maar collectief lering trekken uit de openhartige rapportage en proberen vaker onze vingers te verbranden tijdens het optreden. Want dat is pas echt leuk. Wellicht moet de goochelaar dan een beetje huilen.

Kees Schoonenberg


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 8 maart 2014 om 09.45 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 5, mei/juni 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder