Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Verslag congres Brussel

Verslag congres Brussel

Op 24 april vertrokken wij naar Brussel voor het 20e IBM-congres, georganiseerd door Klingsor. Het congres bestond uit een concours, gala-avond, close-up gala, dealers en lezingen. De lezingen werden gehouden door Devil, Yves Carbonnier, Aldo Colombini en Michael Ammar. Ammar hield zijn bekende lezing met elastiekjes en de invisible thread met de nadruk op de presentatie. Toen hij iets liet vallen (per ongeluk) en weer opraapte (expres), meldde hij: 'Never embarrass your audience'. Als je zelf een probleem van je fout maakt, dan gaat het publiek zich voor je schamen (kromme tenen). Laat jezelf dus niet door een fout opfokken, maar probeer het ook niet te verdoezelen, want het publiek is niet gek. Ook tijdens dit congres is deze fout enkele keren gedemonstreerd.

Het concours was verdeeld over twee dagen en internationaal bezet. De jury was zeer vakbekwaam en ook internationaal. Er waren twintig deelnemers, waarvan de meeste meededen in de categorie Algemene Magie. Drie van de vijf Duitse deelnemers vielen in de prijzen: eerste, tweede en derde prijs Algemene Magie. Dit waren alle drie theatraal opgezette nummers. De eerste prijs winnaar, Clemens Valentino, combineerde verschillende disciplines: mime, tapdans, playback en natuurlijk goochelen. Ik geef hem veel kans op het Up to Date concours in Duitsland (alleen voor Duitsers).

De enige andere eerste prijs viel in de categorie Komisch Goochelen (tip: categorie toevoegen op Nederlands congres). De prijs werd op zeer komische wijze uitgereikt aan ondergetekende (Woedy Woet) voor een wederom verbeterde versie van de klassieke goochelact. (Wordt vervolgd in Oostenrijk.)

Uit Nederland was ook het duo de Willstars gekomen, dat debuteerde in de categorie Illusies. Het viel nu nog buiten de prijzen, maar bereid zich voor op Zwolle. Het close-up concours eindigde in een gedeelde tweede plaats voor een jong aanstormend Vlaams talent en een routinier.

De gala-avond werd leuk gepresenteerd door Aldo Colombini. Ze begonnen het programma met de hoogst geëindigde concoursdeelnemer van de zaterdag. Daarna was Frédéric, de ons welbekende manipulator (helaas, het einde van zijn nummer is nog steeds niet opgelost). Er zouden nog drie, minder goede, manipulatoren volgen: Georgina (dochter van Ron MacMillan), Pleskoff (F) en Rossignol (B). Voor de pauze eindigde Gaetan Bloom met zijn ijzersterke bananen-conference en als toegift zijn manipulatie met bokshandschoenen.

Na de pauze waren de hoogtepunten Gili goes George met een veel betere versie sinds Noordwijkerhout en Eric & André. De tweede dag werd afgesloten met het close-up gala, dat helaas tegen viel. Alles was uitgelopen en iedereen zat op de prijsuitreiking te wachten. Alleen Michael Ammar kreeg, nota bene als laatste, nog echt iets gedaan bij het publiek. Na een iets uitgelopen weekend togen we weer naar het noorden.

Woedy Woet


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2015 om 08.05 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 1, september/oktober 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder