Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Verslag bestuursvergadering NMU

Verslag bestuursvergadering NMU

Op 11 november jl. vond de najaarsvergadering plaats van het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Magische Unie. Aan de orde kwamen o.m. het nieuwe beleidsplan voor de jaren '90 en komende congressen. Speciaal voor Informagie schreef NMU-secretaris Wim Bos een samenvatting van zijn zeer uitvoerige verslag.

In Utrecht zijn vertegenwoordigers van vrijwel alle bij de NMU aangesloten verenigingen aanwezig als de voorzitter de vergadering opent met een woord van welkom, speciaal aan het adres van de eindredacteur van Informagie, Hubrecht Duijker. Naast enkele berichten van verhindering en mededelingen omtrent vervangende afgevaardigden, is een brief ontvangen van de FISM waarin wordt bericht dat Italië het wereldcongres in 1991 niet kan organiseren. Behandeling van de brief zal later in de vergadering plaatsvinden.

Terugblik

Diverse verenigingen blijken teleurgesteld te zijn dat dit jaar geen goochelaars zijn gevraagd voor optreden tijdens het Culinaire Festival in Scheveningen. Op zich opmerkelijk, omdat voorheen enige weerstand bestond tegen deelname aan dit festival. Voorzitter Eric Warlicht kijkt nog even terug naar het goede en gezellige congres in Breda. Mede namens het Algemeen Bestuur bedankt hij de vereniging Gonga nogmaals voor haar inspanningen. Naar aanleiding van ervaringen tijdens het congres opgedaan wordt de suggestie geopperd om meer aandacht te gaan besteden aan de klassen carto- en micromagie. Dit mede gezien de huidige ontwikkelingen binnen de goochelkunst.

Beleidsplan

Een belangrijk deel van de vergadertijd wordt in beslag genomen door een eerste discussie over de voornemens van het Dagelijks Bestuur in de komende jaren. De inhoud van het betreffend stuk De NMU in de jaren negentig zal - voorzover dat nog niet gebeurde - in de verenigingen worden besproken. Het commentaar zal worden samengevat en in Informagie worden gepubliceerd. Verdere behandeling zal plaatsvinden in de voorjaarsvergadering 1990. De onderwerpen die in het stuk achtereenvolgens aan de orde komen zijn:
- beleidsontwikkeling en uitvoering
- hoofdpunten van het beleid;
* heroriëntatie van de manieren waarop de goochelkunst deel kan uitmaken van het maatschappelijke leven;
* scholing en vorming op het gebied van de goochelkunst;
* congressen voor de goochelkunst;
* uitgifte van een periodiek over de goochelkunst in de meest ruime zin.

Dit alles met 'Leitmotiv' kwaliteitsverbetering. Het is een gegeven dat velen als liefhebber lid zijn van een goochelvereniging, louter voor de gezelligheid. Toch is het bestuur van de NMU van mening dat ook deze groep beoefenaren van de goochelkunst gebaat is bij opwaardering. Ook zij willen hun 'trucjes' zo goed mogelijk vertonen. De achtergrond van het beleidsplan is om met medewerking van velen de goochelkunst naar een hoger plan te brengen.

Congres 1990

Vervolgens wordt de bijdrage vastgesteld voor de bijwoning van het Nationaal Congres voor de Goochelkunst 1990, dat zal worden gehouden op 7, 8 en 9 juni 1990 in Groningen. De bijdrage voor NMU-leden (en hun partner) is f 150; niet-NMU-leden betalen f 175; junioren f 75.

Een eerste mailing kunt u in december verwachten.

De FISM-optie

De organisatie van het Nationaal Congres 1991 is in handen gegeven van de vereniging Toi Toi. Plaats van het congres: Eindhoven. Zoals reeds eerder aangegeven is van de FISM bericht ontvangen dat Italië in 1991 het wereldcongres niet kan organiseren. Aan de bij de FISM aangesloten verenigingen is gevraagd wie van hen in plaats van Italië in 1991 het wereldcongres wil organiseren. Hoewel Nederland dit congres in 1988 ook organiseerde, is na discussie de vergadering van mening, dat als geen ander land zich kandidaat stelt, Nederland de organisatie nogmaals op zich kan nemen.

Een combinatie met evenementen in Eindhoven lijkt zeker mogelijk. Bij de rondvraag verzoekt de redacteur van Informagie niet te schromen als u een bijdrage wil leveren aan het blad.

Neem wel eerst even contact op om doublures te voorkomen.

Wim Bos
secretaris NMU

N.B. Voor leden van bij de NMU aangesloten verenigingen ligt het complete (concept-)verslag ter inzage bij hun verenigingsafvaardigde.


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 2 februari 2017 om 10.32 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 3, januari/februari 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder