Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Veel Nederlandse goochelaars bij congres in Duitsland

Veel Nederlandse goochelaars bij congres in Duitsland

Op zaterdag 6 mei jl. vond in het Noord-Duitse dorpje Gristede bij Oldenburg een eendaags congresje plaats: zo'n 100 deelnemers, drie lectures, een vlooienmarkt en verder een heerlijke maaltijd, ontmoetingen en hoekgoochelen. Wij telden zo'n 30 Nederlandse goochelaars, voornamelijk leden van de verenigingen uit Groningen, Friesland en Overijssel. De Friezen maakten en passant al goede reclame voor het congres 1996 in Leeuwarden.

De lectures waren in goede handen bij Christoph de Magiër, met als onderwerp 'van truc naar kunststuk'. Goede adviezen hoe van bestaande effecten een stukje theater te maken.

Vervolgens de ons aller bekende Joro met een nieuwe lecture onder het motto 'Goochelen met de toeschouwers'. Bij Joro weet je dat je er altijd wat van meeneemt. Geen moeilijke grepen of manipulaties, maar doordachte bewegingen en een goed parlando. Tenslotte Boretti, een vakman op het gebied van goochelen voor kinderen. Omdat Boretti ook een bekende Duitse goocheldealer is, bestond zijn lecture voor een deel uit effecten waarbij hij tot slot steeds zei: 'Toevallig heb ik een paar van deze apparaten meegenomen'. Geen slecht idee, hoewel hij het zo uitlegde dat je ze ook zelf zou kunnen maken.

Het was een dag die zeker de moeite waard was en wij vernamen dat men van plan is om volgend jaar mei weer iets dergelijks te doen, maar dan als tweedaags congresje. Onze hartelijke dank gaat uit naar organisator Norbert Hadwiger van de Ortszirkel Jever.


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 19 februari 2015 om 06.44 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 6, juli/augustus 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder