Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (6/1)

Van de voorzitter (6/1)

Hebt u de voorkant goed bekeken? Inderdaad, dit is alweer de zesde jaargang en dit is de éénendertigste aflevering van Informagie, waarvan de kwaliteit bewerkstelligt dat het aantal abonnees zich gestaag uitbreidt. Dank aan allen die een bijdrage leverden.

Sinds de vorige editie is er weer het nodige gebeurd. Zo was er het Duitse congres in Bayreuth, waar Woedy Woet, Double J en Nick Pilgram de Nederlandse goochelkunst uitdroegen - en hoe! Elders in Informagie leest u er meer over.
De gelegde contacten met de Magische Zirkel von Deutschland resulteren voorts in een wederzijdse uitwisseling van artikeltjes in beide vakbladen om zodoende wat meer over elkaar te weten te komen.

Verder besloot het Dagelijks Bestuur op de laatst gehouden DB-vergadering, dat wij dit jaar twee coachingdagen zullen houden, en wel op 6 november in het clubgebouw van Goochelclub Rotterdam en een in mei 1995 waar is nog niet bekend. Welke goochelvereniging, in het bezit van een clublokaal met enige accommodatie, kan ons hierbij helpen?

Wie wensen op de novemberbijeenkomst te komen? De ervaring heeft uitgewezen dat twaalf deelnemers het maximum is. De eerste twaalf aanmeldingen bij Wim Bos kunnen wij honoreren.

Ook proberen wij een studiedag te houden in april, maar dit keer met een andere opzet. Uiteraard hoort u van ons als dit project meer vorm heeft gekregen.

Wat er met de Henk Vermeyden-wisseltrofee is gebeurd en in wat voor vorm het congres 1995 gestalte zou kunnen krijgen, zijn dusdanig lange verhalen, dat ze niet in deze column passen. Daarover leest op deze en de laatste pagina. Ik kan u trouwens, zoals steeds, alle artikelen in dit blad van harte aanbevelen.

Ted Winkel
voorzitter Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 22 mei 2014 om 10.45 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 1, september/oktober 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder