Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (5/6)

Van de voorzitter (5/6)

Laat ik beginnen met vanaf deze plaats de Nestor van de Nederlandse goochelwereld en tegelijkertijd de jongste drager van de gouden N.M.U.-speld, Eddy Schuyer, van harte geluk te wensen met zijn onderscheiding: en met hem de hele Schuyer-familie.

Met veel genoegen blik ik op dit moment even terug op het congres in Rotterdam, waarvan u elders in dit blad het verslag kunt lezen. Hulde aan alle leden van Goochelclub Rotterdam. Het was vele, vele maanden hard werken - dag en nacht - maar de stemming onderling bleef goed, ook tijdens de congresdagen.

Het was een feestelijk gebeuren, waarbij wij veel hebben kunnen zien, genieten en leren, en waarbij het reunieaspect ruim aan zijn trekken kwam. Kortom, genoeg om geïnspireerd verder te gaan. Ook organisatorisch liep het prima. En toen er wat mis ging door force majeure - een defecte lift van de orkestbak - toen kon men zien wat deze goede organisatie vermocht. Binnen de kortste keren werd er een noodoplossing gevonden, uitleg gegeven aan het wachtende publiek, en de drie kwartier opgelopen achterstand was in enkele uren weggewerkt.

De aanvankelijke teleurstelling van het gering aantal concoursdeelnemers werd door de kwaliteit geheel gecompenseerd. Op zo'n moment mogen wij blij zijn voor de prijswinnaars dat hun prijzen gebonden zijn aan een puntental, zodat hun prijs een echte beloning naar prestatie is.

Aardig is het ook om vast te stellen dat alle concoursdeelnemers die destijds ook de coachingday bezochten in de prijzen vielen. Hieruit zou ik twee conclusies willen trekken: dat artiesten met een goed nummer beseffen dat coaching bij de voorbereidingen hoort en dat coaching de acts sterker maakt.

Sinds ruim een jaar is de N.M.U. bezig de banden aan te halen met de goochelorganisaties van omringende landen. Dat heeft inmiddels geresulteerd in goede betrekkingen met de Magische Zirkel von Deutschland, waarbij wij een begin hebben gemaakt met een uitwisseling van congreswinnaars. Zo zag u Franklin op ons gala en zo waren onze congreswinnaars Double J in het gala in Bayreuth te zien, alsmede Niek Pilgram.

In de afgelopen maanden bezocht het Dagelijks Bestuur (al dan niet voltallig) de Magische Ring Friesland en Vereniging Passe Passe tijdens hun maandelijkse clubbijeenkomst, hetgeen verhelderend naar twee kanten werkte. Plezierig te zien wat er leeft in de clubs en hoe goed er gegoocheld wordt. Voorts was het bestuur op het lustrumfeest van de Magische Broederschap Houdini: proficiat - op naar het volgende lustrum!

U ziet: wij trachten actief te zijn. U ook? Kunnen wij in dat geval misschien toch nog denken aan een congres in 1995? Maar op de oriënterende vragen, gericht aan alle clubs, betreffende het congresprobleem 1995 waren eind mei nog maar weinig antwoorden van de clubvertegenwoordigers binnen. Tja, verrassingen horen bij goochelen.

Ted Winkel, voorzitter
Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 26 september 2015 om 08.11 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 6, juli/augustus 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand september.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder