Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (5/3)

Van de voorzitter (5/3)

Het was de afgelopen maanden een zeer drukke tijd voor zowel het Dagelijks Bestuur als voor de enthousiaste goochelaars. Elders in deze Informagie vindt u uitvoerig verslag van al deze evenementen.
De coachingdag was een succes, en ik denk dat het een goed idee van het Algemeen Bestuur was, daarmee te beginnen. Zo snel mogelijk hoort u van ons de volgende datum. Vooral voor goochelaars die aan het concours in Rotterdam willen deelnemen, is participatie aan te bevelen. U kunt hiervoor contact opnemen met de secretaris van de N.M.U., de heer Wim Bos.

Van hieruit wil ik de heren Co Voerman en Bert Visscher van harte feliciteren met de gouden N.M.U.-speld. Het was een grandioze voorstelling in Haarlem ter viering van het 25-jarig bestaan van de juniorenafdeling van de N.B.G. Hier werd duidelijk welke resultaten een goed junioren-beleid kan hebben. Misschien een aansporing voor andere clubs om zich meer op de jonge leden te richten.

De belangrijkste mededeling van de studiedag is: er waren weer te weinig bezoekers, wat heel jammer is, want de afwezigen hebben heel wat gemist. De lezing van Woedy Woet was zeer de moeite waard. Er is veel gezegd en geschreven over humor op het toneel en het getuigt van moed om dit thema in een lezing voor goochelaars te behandelen. Voor iedere goochelaar - manipulator, illusionist of tafelhopper - zou het een "must" zijn om humor in zijn act te verweven. Als dit de boodschap is die de bezoekers hebben meegekregen, was de lezing volkomen geslaagd. Volgend jaar zal er opnieuw een studiedag worden georganiseerd. Gaarne houdt het Dagelijks Bestuur zich aanbevolen voor suggesties.

Regelmatig zal het congrescomité u in dit blad op de hoogte houden van de vorderingen en programmering voor 13, 14 en 15 mei 1994 in Rotterdam. Ook wil ik aandringen op snelle inschrijving; het komt de kwaliteit van het congres ten goede als men vroegtijdig op de hoogte is van het aantal deelnemers.

Langzaam naderen wij weer het einde van het jaar 1993 en ik wil u graag een overdenking meegeven: wat hebt u het afgelopen jaar gedaan ter bevordering van de goochelkunst? Namens het Dagelijks Bestuur wens ik u prettige kerstdagen en een vredige afsluiting van het jaar.

Tonny van Dommelen
voorzitter N.M.U.


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 7 mei 2015 om 09.36 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 3, januari/februari 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder