Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (5/1)

Van de voorzitter (5/1)

Weer ligt een exemplaar van Informagie voor u. Misschien vindt u het een normale gang van zaken dat elke twee maanden dit met zoveel zorg vervaardigde blad in uw brievenbus valt en misschien beseft u niet de grote hoeveelheid werk, die daarmee verbonden is. We kunnen Hubrecht Duijker dan ook niet dankbaar genoeg zijn voor zijn steeds terugkerende inspanning. Helaas kampt ook hij met gebrek aan tijd. Ik wil dan ook in deze rubriek een beroep op u doen om hem behulpzaam te zijn.

Zoals elk goochelblad heeft ook Informagie altijd behoefte aan kopij. Alles wat maar even interessant is voor de lezers, is welkom. Stuurt u echter uw bijdrage drukklaar aan de redactie. Uw N.M.U.-afgevaardigde heeft hiervoor nauwkeurige instructies ontvangen. U kunt zich ook in verbinding stellen met het Dagelijks Bestuur van de N.M.U. of met Hubrecht Duijker zelf.

Ons nationaal congres 1993 nadert met rasse schreden. In dit en vorige nummer stond een aantal namen dat het bezoek zeker de moeite waard maakt voor de echte goochelliefhebbers. Het Dagelijks Bestuur organiseert op 14 november weer een studiedag. Bezoekers van de laatste studiedagen waren altijd heel enthousiast. Er werd gezegd dat die mensen die het nodig hebben nooit komen, terwijl degenen die het niet nodig hebben altijd aanwezig zijn en er hun voordeel mee doen. Ik hoop dat u bij de laatste groep behoort.

Op de laatste N.M.U.-vergadering in Rotterdam bleek dat een aantal goochelaars gaarne hulp zou willen hebben om hun nummer te verbeteren terwille van een grotere kans op congressen. Het Dagelijks Bestuur heeft als streefdatum 24 oktober vastgesteld. De bedoeling is dat kandidaten hun nummer vertonen en dat een aantal deskundige mensen uit de goochelwereld bekijkt op welke manier er door wie geholpen kan worden.

U hoort zo spoedig mogelijk meer.

In ieder geval tot ziens in Zwolle!

Tonny van Dommelen
Voorzitter Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 11 maart 2015 om 09.12 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 1, september/oktober 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder