Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (4/3)

Van de voorzitter (4/3)

Wanneer u deze Informagie leest, is het jaar 1992 bijna ten einde. Ik geloof dat het een succesvol jaar is geweest. Buiten de afzonderlijke activiteiten van de verenigingen zou ik willen noemen de VOC-dag in Hendrik-Ido-Ambacht, het Juniorenconcours in De Tamboer te Hoogeveen, natuurlijk het uitstekende Nationaal Congres in Noordwijkerhout en last but not least de N.M.U.-studiedag in Diemen.

Helaas hebben wij ook dit jaar enkele collega's verloren, waaronder onze vriend Niberco.

Volgend jaar staan ons opnieuw veel magische evenementen te wachten, zoals het Nieuwjaarstreffen in Maarssen op 17 januari, V.O.C. dag in Moergestel op 14 februari en het Nationaal Congres in Zwolle van 10 tot en met 12 september.

Ik hoop dat onder de ongetwijfeld vele goede voornemens die u voor 1993 hebt, u ook zult besluiten om deze bijeenkomsten te bezoeken en uw bijdrage te leveren; op indirecte wijze kan dat natuurlijk ook in de vorm van een artikel in Informagie.
Verschillende goochelaars hebben mij verzekerd aan het concours deel te willen nemen. Er is nog een half jaar te gaan; overleg eens met uw clubgenoten en kom tot verwerkelijking van uw ideeën. Er is nog voldoende tijd om een act te vervolmaken.

Niet enthousiast was ik over de laatste najaarsvergadering van de Nederlandse Magische Unie. Degenen die in dit nummer het verslag lezen, zullen het met mij eens zijn. Sommige afgevaardigden zullen zich wellicht hebben afgevraagd of deze bijeenkomst de reis naar Utrecht waard is geweest.
Er wordt in Nederland (en erbuiten) veel vergaderd zonder resultaten, dat is spijtig, maar de N.M.U. komt slechts twee maal per jaar bijeen - wat een stimulans moet zijn om te proberen structurele zaken aan de orde te stellen. In de clubs zou meer gediscussieerd moeten worden over bestaande problemen en voorstellen voor oplossingen zouden op de agenda moeten staan van de jaarvergaderingen.

Onderwerpen zijn er genoeg. Ik denk bijvoorbeeld aan het juniorenbeleid; Nederland vergrijst en zo ook de N.M.U. Hoe kunnen wij dat oplossen? Staan de verenigingen wel voldoende open voor jonge goochelaars? Wij weten allemaal dat het bezoek aan onze congressen en studiedagen niet optimaal is; de besturen van de verenigingen zouden ook hieraan veel kunnen doen.

Er is indertijd een stuk verschenen "De N.M.U. in de jaren negentig", dat door alle goochelverenigingen is aangenomen. Wellicht kan dit een inspiratiebron zijn voor goede voorstellen. Het zou erg inspirerend zijn om de volgende N.M.U.-vergadering aan inhoudelijke ideeën te besteden.

Tonny van Dommelen
voorzitter Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 2 december 2015 om 00.33 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 3, januari/februari 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand september.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder