Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (4/2)

Van de voorzitter (4/2)

Het is niet de gewoonte van uw voorzitter om op anonieme brieven te reageren; hiermee refereer ik natuurlijk aan de 'open brief van de leden van de Noordhollandse Bond van Goochelaars (N.B.G.).
Mijn kritiek richt zich speciaal op de manier waarop over de beslissingen van de jury wordt gesproken.

Wij zijn de jury veel dank verschuldigd, omdat deze op een buitengewoon serieuze wijze en met veel inzet haar moeilijke taak heeft verricht. Er was zelfs - en dat is wel eens anders geweest - grote overeenstemming tussen vak- en lekenjury; een lekenjury die overigens gekozen is door het congrescomité van de N.B.G. De vakjury werd door u allen gekozen en vanzelfsprekend geheel onafhankelijk.

Het Dagelijks Bestuur of Algemeen Bestuur van de N.M.U. hebben geen invloed uitgeoefend op de jury beslissingen. Alleen het concoursreglement is richtinggevend voor de jury. Ook dat is in de Algemene Vergadering van de N.M.U. goedgekeurd, eveneens door de N.B.G.

Verder pleit de N.B.G. voor het uitreiken van alle prijzen. Graag wil ik in herinnering brengen, dat dit voorstel al eens in de Algemene Vergadering is geweest en met grote meerderheid van stemmen werd verworpen.

De argumentatie voor deze verandering is dan ook volstrekt onlogisch namelijk dat wij, door een klein aantal prijzen uit te reiken, de kwaliteit zouden kwijtraken. Het tegendeel is waar. Juist goochelaars die kwaliteit kunnen bieden, zullen om een prijs strijden, een prijs die waarde heeft, die moeilijk te veroveren is en waar men - terecht - trots op kan zijn. De volgende vraag is of er iets gedaan moet worden aan de concoursen? Wellicht zouden de besturen van verenigingen eens zorgvuldig hun ledenlijsten kunnen bestuderen op zoek naar mensen met talent en ambitie. Deze goochelaars zouden dan met de steun en hulp van de vereniging moeten worden gestimuleerd om een nummer van goede kwaliteit samen te stellen en concoursrijp te maken. Vanzelf zullen er dan meer prijzen worden uitgereikt en dat zullen dan prijzen zijn om trots op te zijn, die respect afdwingen en die meer aanzien geven in de goochelwereld.

Dit is de enige weg die wij met onze concoursen moeten gaan om tot een hoge kwaliteit te komen.

Tonny van Dommelen
voorzitter N.M.U.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 10 november 2015 om 09.45 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 2, november/december 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder