Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (3/5)

Van de voorzitter (3/5)

Allereerst wil ik u allen danken voor het in mij gestelde vertrouwen om een volgende zittingsperiode als voorzitter van de N.M.U. de vereniging gestalte te geven. Ons aftredende lid Harry Thiery dank ik voor zijn creatieve inzet en ik heet onze nieuwe vice-voorzitter Ted Winkel welkom in het Dagelijks Bestuur.

Goochelaars schijnen in grote getale naar het Nationaal Congres '92 in Noordwijkerhout te komen. Zij hebben gelijk, want het congrescomité van de N.B.G. heeft zeer veel te bieden. De jury is gekozen en ik geloof dat het een wijze keuze is geweest. Tijdens het congres zal ook de gouden N.M.U.-speld worden uitgereikt. Onderscheidingen zullen altijd gemengde gevoelens oproepen, maar wij hebben toch gekozen voor deze vorm van eerbetoon aan vooraanstaande goochelaars. Met gemak zou ik een tiental mensen kunnen noemen dat in aanmerking komt voor deze gouden speld. Wij hebben echter afgesproken om geen inhaaleffect te laten optreden, maar maximaal drie onderscheidingen per jaar toe te kennen. Wij hopen dat de Nederlandse goochelaars begrip zullen hebben voor deze keuze, die gemaakt werd door het Algemeen Bestuur van de N.M.U. Hoewel 1994 nog ver weg is, heeft reeds nu een aantal goochelaars te kennen gegeven het congres in Tokyo te willen bezoeken. In het buitenland is men al ijverig bezig om contacten te leggen om zo goed en voordelig mogelijke arrangementen aan de leden te kunnen aanbieden. Het congrescomité Tokyo zal ongetwijfeld ook met aanbiedingen komen. Wij verzoeken daarom leden die plannen hebben voor Tokyo, zich op te geven bij het DB van de N.M.U. Wij kunnen u dan regelmatig op de hoogte houden van het nieuws uit Japan en van de diverse mogelijkheden, die ons worden aangeboden.

Tot ziens in Noordwijkerhout!

Tonny van Dommelen
Voorzitter N.M.U.


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 22 juni 2016 om 08.43 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 5, mei/juni 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder