Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (3/4)

Van de voorzitter (3/4)

Helaas moeten wij met ons allen vaststellen, dat de animo hier in Nederland om een congresnummer samen te stellen, niet groot is. Vaak wordt ons verweten, dat er te weinig aan coaching wordt gedaan. Degenen die ons deze verwijten maken, zou ik willen zeggen: misschien is dat wel zo, maar natuurlijk moet het initiatief wèl in de eerste plaats door de goochelaar zelf genomen worden. Het kan niet zo zijn dat er een kant-en-klaar nummer met gegarandeerd succes wordt gemaakt, waarmee dan "even" een prijs wordt gewonnen. De grootste mensen in de showbiz kregen inderdaad veel ideeën, teksten en materiaal aangeleverd, maar zij veranderden dat naar hun eigen persoonlijkheid. Soms waren die oorspronkelijke ideeën nauwelijks meer herkenbaar. In Nederland is een aantal vakbekwame mensen, dat bereid is om goochelaars te helpen. Het initiatief moet echter van de goochelaar zelf uitgaan en hij of zij moet bereid zijn om hard te werken.

Dick Harris heeft deze bereidheid getoond. Hij is specialist op het gebied van muzikale begeleiding van goochelaars en hij bood in de vorige Informagie een volledige instructietekst aan voor het luttele bedrag van vijf gulden. Hierin zijn alle adviezen en wetenswaardigheden op het gebied van begeleiding samengevat. Omdat juist de keuze van begeleiding een moeilijk punt is voor veel goochelaars zou ik iedereen willen aanraden om deze tekst te bestellen en goed te bestuderen. In dit nummer herhaalt Dick Harris zijn aanbod.

Zoals u weet, is het FISM-congres '94 in Tokyo. Het comité wil een 40-tal jonge goochelaars (in 1994 boven de 18 jaar) selecteren. Er wordt een hoog niveau geëist, want de geselecteerden wacht een financiële tegemoetkoming. Wellicht zouden wij een soort "kernploeg" kunnen samenstellen om te proberen een aantal Nederlandse goochelaars voor deze uitzending in aanmerking te laten komen. Natuurlijk moeten zij ambitieus zijn en tijd plus energie willen investeren. De kandidaten zouden dan op de komende concoursen hun vorderingen moeten tonen en daar minstens een belangrijke prijs winnen. Kortom, ze zullen hard moeten werken. Laten eventuele kandidaten eens contact opnemen met het bestuur van hun vereniging of met een lid van het dagelijks bestuur van de NMU.

Op 15 maart is in de Tamboer te Hoogeveen weer een juniorendag, een prachtige gelegenheid om u daar te profileren. Neem hiervoor contact op met Co Voerman; misschien is er nog een plaats vrij in het programma. En - lezers - wij zien elkaar toch ook in Hoogeveen om te zien wat onze jonge goochelaars te bieden hebben?

Tonny van Dommelen
voorzitter NMU


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 27 mei 2016 om 07.29 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 4, maart/april 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder