Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (3/2)

Van de voorzitter (3/2)

Zoals Wim Bos, de secretaris van de Nederlandse Magische Unie, elders in zijn beknopte verslag vertelt was een tiental vertegenwoordigers van de goochelclubs aanwezig op de extra vergadering in Rotterdam. De speciale bijeenkomst had als onderwerpen het nationaal congres en de jeugd, twee voor de Nederlandse goochelwereld buitengewoon belangrijke onderwerpen. Het congres is immers het hoogtepunt van het goocheljaar. En óók bij goochelen geldt: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Zoals uit het verslag blijkt, is de discussie een zeer nuttige geweest en zal een aantal specifieke onderwerpen op de komende vergadering van het Algemeen Bestuur nader worden gesproken - in de hoop dat dan spijkers met koppen kunnen worden geslagen. De NBG is immers al druk bezig met de organisatie van het nationaal congres 1992 en enkele van de te nemen besluiten kunnen vermoedelijk dan al van kracht worden.

Het Dagelijks Bestuur is onlangs op bezoek geweest bij het congrescomité van de NBG. Daarbij bleek dat de Noordhollandse goochelaars er hard aan werken om op 12, 13 en 14 juni a.s. een optimaal congres te presenteren - een congres dat geen Nederlandse goochelaar mag missen.

Ondanks al deze positieve geluiden was het ronduit teleurstellend om te constateren dat op de extra vergadering maar liefst 14 goochelclubs niet vertegenwoordigd waren. De helft van deze clubs had zelfs de moeite niet genomen om het Dagelijks Bestuur van hun afwezigheid te berichten. Dat is onbegrijpelijk en eigenlijk zelfs onfatsoenlijk tegenover de Rotterdamse gastheren en degenen die wèl de reis naar Rotterdam hadden gemaakt. Het Dagelijks Bestuur van de NMU, de redactie van Informagie en anderen doen er alles aan het niveau van onze goochelkunst op een hoger plan te brengen. Mogen wij dan óók van de verenigingen - àlle verenigingen - meer inzet verlangen? Ja toch...

Tonny van Dommelen
Voorzitter Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 7 april 2016 om 08.33 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder