Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (3/1)

Van de voorzitter (3/1)

In dit nummer vindt u een uitgebreid verslag van het FISM-congres '91 in Lausanne. Ik zal mij hier beperken tot de Nederlanders, zowel de concoursdeelnemers als de congresbezoekers. Tevergeefs zult u in de lijst van prijswinnaars Nederlandse namen zoeken. Helaas past dit bij de gehele tendens van de goochelkunst in ons land. Op de laatste Nederlandse congressen hebben wij reeds het gebrek aan kwaliteit geconstateerd. Terecht mijns inziens heeft de NMU een extra vergadering uitgeschreven op 28 september a.s., om over deze problematiek te vergaderen. Het Dagelijks Bestuur hoopt dat alle afgevaardigden aanwezig zullen zijn en met constructieve ideeën naar Rotterdam komen.

Om discussiemateriaal te verzamelen heeft het Dagelijks Bestuur een enquête gehouden.

Congresbezoekers in Veldhoven kregen het formulier in het congrespakket, anderen per post. Wij wilden graag weten welke wensen u heeft ten aanzien van de inhoud van onze Nationale Congressen. Het aantal teruggestuurde formulieren was echter teleurstellend.

In Lausanne viel mij vervolgens op dat er maar weinig bestuursleden van de vereniging aanwezig waren. Natuurlijk was het vakantietijd, maar zeker bestuursleden zouden op de hoogte moeten blijven van de internationale ontwikkelingen van onze kunst. Hoe willen zij anders hun leden stimuleren? Immers, als Nederlanders goed voor de dag willen komen op de volgende FISM-congressen, zullen zij toch zeker eerst een 1e prijs op onze nationale congressen moeten winnen. Verder valt mij op, dat de Nederlandse goochelaars te snel tevreden zijn met een 2e of 3e prijs, terwijl deze prijzen toch eigenlijk niet meer zijn dan een stimulans. Zo'n prijs wil eigenlijk zeggen: ga door in deze richting, je bent op de goede weg en doe de volgende keer weer mee voor een hogere prijs!

Veel professionals en semi-professionals schitterden eveneens door afwezigheid, terwijl zeker ook voor deze categorie internationale oriëntatie buitengewoon belangrijk is. Hoe wil je anders je vak uitoefenen?
Bovendien hebben zij veel goede prestaties gemist. Wij hebben goochelkunst gezien op hoog niveau, zowel op het toneel als in de klasse close-up.

Nederland moet oppassen dat de achterstand met andere landen niet te groot wordt. We hebben tenslotte veel talent in ons midden en door de jaren heen voldoende know-how opgebouwd.

Wie komt op 28 september met voorstellen en ideeën?

Tonny van Dommelen
Voorzitter Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 11 maart 2016 om 07.49 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 1, september/oktober 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder