Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (2/5)

Van de voorzitter (2/5)

Bloemen verwelken
schepen vergaan
lig niet te melken
maar doe er wat aan

Drs. P


De bloemen zijn nog niet verwelkt en de schepen nog niet vergaan. Toch meende het Dagelijks Bestuur van de NMU, tijdens de Algemene Vergadering van zaterdag 23 maart, dat het tot zijn taak behoort een waarschuwing te moeten laten klinken over het aantal bezoekers van onze Nationale Congressen, studiedagen, alsmede over het aantal deelnemers van concoursen. Het DB heeft zelfs voorgesteld om een extra vergadering uit te schrijven, teneinde uitgebreid op deze problemen in te gaan.

De nadruk van de Nederlandse Congressen lag altijd op het hoge peil van de concoursen. De Nederlandse goochelaars zijn echter voornamelijk toeschouwers geworden en gaan met een misschien typische Nederlandse mentaliteit naar een congres: "Laat maar eens zien wat ik voor mijn geld krijg".

In het buitenland lag en ligt de nadruk op het ontmoeten van goochelvrienden en het elkaar laten zien van de nieuwste effecten, vindingen en trucs. Wij zagen in Groningen een voorbeeld hiervan, waar onze Engelse gast Bobby Bernard overal en ongevraagd zijn trucs liet zien.

De betere goochelaars in Nederland doen dit allang. Zij laten in de wandelgangen en in de hotelkamers elkaar de mooiste routines zien, wisselen die uit en weten zodoende het maximale uit hun congres te halen.

Gaat u eens met deze instelling naar Veldhoven. De Koningshof is voor deze activiteit geschapen en ik weet zeker dat buiten het bijzonder goede programma dat de goochelclub Toi Toi u te bieden heeft, u ook in veel andere opzichten plezier zult beleven aan dit congres. Tot ziens dus in Veldhoven.

Tonny van Dommelen
Voorzitter Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 29 oktober 2016 om 10.15 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 5, april/mei 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder