Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (1/4)

Van de voorzitter (1/4)

FISM '91

Op 7 januari jl. is de Algemene Vergadering van de FISM in Böblingen bijeen geweest om te beslissen over de plaats van het FISM '91 congres. Vlak voor de vergadering bleken de kandidaten te zijn: Mexico, Lausanne en Den Haag. Zoals in het AB afgesproken, heb ik onze kandidatuur, nu er meerdere kandidaten waren, "low key" gehouden. Het was plezierig te merken dat vele landen graag nog eens naar Nederland wilden komen. Maar nu er met Lausanne, dat het in 1982 ook prima heeft gedaan, een goed alternatief was, bleken de meesten er voorstander van te zijn niet achtereen naar hetzelfde land te gaan. FISM '91 zal dus plaatsvinden in Lausanne, Zwitserland, in het Palais de Beaulieu, van 8 t/m 13 juli 1991. Met algemene stemmen is Jean Garance gekozen als FISM-president. Voorzitter van het organisatiecomité is Claude Pahud. De aanmeldingsformulieren worden over ongeveer twee maanden verwacht. Congresbijdrage: 330 Zwitserse franken (ca fl. 460,-). Natuurlijk kunt u nu vast beginnen te sparen.

FISM nà 1991

Mexico kreeg weinig bijval. Toch is de kandidatuur van Mexico van belang geweest voor de toekomst. De discussies hebben de Algemene Vergadering van de FISM nu rijper gemaakt voor het houden van een wereldcongres buiten Europa. Er is een snel groeiend aantal FISM-bestuurders dat inziet dat een wereldorganisaties zich het niet kan blijven veroorloven haar congressen tot Europa te beperken. Wie weet gaan we in 1994 dus naar (bijvoorbeeld) Japan! Het ziet er naar uit dat de Japanse organisatie iets weet te vinden op de dure reis- en verblijfkosten. Lukt dat inderdaad, dan raad ik u nu vast aan erheen te gaan. De organisatie zal perfect zijn en ook over de inhoud van het congres zullen we ons geen zorgen hoeven te maken.

De NMU in de jaren 90

Terugkerend naar ons eigen nationale niveau, constateer ik dat het in de AB-najaarsvergadering '89 ingediende beleidsplan naast bijval ook enige stof heeft doen opwaaien. Dat doen grensverleggende voorstellen natuurlijk altijd. Maar het is nu eenmaal de taak van een bestuur om een visie te ontwikkelen en een richting voor de toekomst te wijzen. Dat heeft het DB ook gedaan. En gezien de overwegend positieve reacties op die visie (zie het artikel hiernaast), vertrouwen wij er op dat ook het AB de algemene richting voor de NMU in de jaren 90 zal onderschrijven. Als we het eens zijn over de grote lijn en het einddoel, dan zullen we elkaar ook zeker vinden in de weg daarheen. En wat die weg betreft: er valt over de suggesties van het DB uiteraard te spreken. In de voorjaarsvergadering op 31 maart a.s. zullen wij in het AB hierover beslissen.

Goochelkunst en televisie

De vorige keer noemde ik een mogelijke deelname van goochelaars aan tv-shows met Bart Peeters. Na een intensief contact tussen DB en VARA, waarin we enerzijds geen duimbreed hebben willen wijken voor openbare verklaringen van trucs ("om de mensen te laten lachen") en anderzijds zoveel mogelijk met de programma-makers hebben willen meedenken, ontstond er uiteindelijk toch consensus over een bepaalde vorm. Eddy, Jacqueline, Sylvia en Jos Schuyer zouden de (goochel)kar trekken. Nadat zij zich vele inspanningen hadden getroost, en zelfs nadat er opnamen waren gemaakt voor twee afleveringen, ontvingen zij kort voor de eerste uitzending schriftelijk het laconieke bericht dat men er toch maar van af zag. Door de haast en snelheid waarmee alles moest gebeuren, was er geen contract gemaakt, zodat Eddie & Co. behalve met een kater ook nog bleven zitten met alleen een onkostenvergoeding. Tenminste, dat hopen we. Moraal van dit verhaal: je kunt in onderhandelingen over televisie-optredens niet voorzichtig genoeg zijn.

Eric Eswin
voorzitter


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 17 februari 2017 om 10.52 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 4, maart/april 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder