Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (8/3)

Van de president (8/3)

Wanneer deze editie van Informagie bij u binnenkomt, zitten we rond de jaarwisseling en worden we overvallen door diverse jaaroverzichten, terugblikken en toekomstplannen. De mentalist zal wel volop werk hebben, maar ook andere takken van de goochelkunst zullen dit seizoen bloeien. Daar blijft het DB niet bij achter. Ook wij zijn in onze vergaderingen druk aan het plannen maken.

Maar eerst nog eens omkijken naar een jaar waarin veel tot stand kwam. Het belangrijkste op organisatorisch gebied zijn wel de definitieve concours-richtlijnen, aangepast aan de nieuwe opzet van het concours. Ieder heeft er zijn zegje over kunnen doen in de vergaderingen van het Algemeen Bestuur en nu het onderwerp afgehandeld is, onderstreep ik de verzuchting van Aladdin-afgevaardigde Bob Reinhart: moge dit voor lang vastliggen.

Wat nooit lang vastligt is de adressenlijst van de NMU. Uw afgevaardigde heeft de nieuwe editie op de AB-vergadering ontvangen. Maar wilt u alle veranderingen (en eventuele onjuistheden in de lijst) doorgeven aan onze secretaris? Zeker hiervan kan gezegd worden dat de kwaliteit van u afhangt.

Als wij naar 1997 kijken dan zal ieder daar zijn eigen invulling aan moeten geven. Komt u naar het congres in Haarlem? De laatste mededelingen erover kunt u elders in dit blad lezen. Ik ga ervan uit dat u zich al opgegeven hebt. Anders is het zinnig het snel te doen; u helpt de organisatie het congres optimaal te maken en het bespaart u geld!

Wilt u meedoen aan het concours en hebt u nog een aantal vragen of onzekerheden? Dan kunt u zich voor de coachingdag opgeven bij Wim Eertink. De eerstvolgende is op 26 januari te Amsterdam.

Misschien gaat u ook naar het FISM-congres in Dresden. Dat wordt groots. De eerste zeshonderd hebben zich al gemeld. En de Kernploeg trekt er hard aan. Op zich al een reden om naar dit congres toe te gaan om de leden te ondersteunen, vindt u niet?

En als we nog verder vooruit kijken (en dat moet wel), dan denken wij aan het NMU-congres in 1998. Welke club of clubs wil(len) de organisatie ervan op zich nemen?

Maar eerst zullen wij elkaar hopelijk in Maarssen ontmoeten om gezamenlijk het nieuwe jaar te begroeten. Een traditie van de MKCN die aller waardering heeft. Maar met of zonder nieuwjaarsmeeting: ik wens u allen een goed jaar toe, waarin de goochelkunst uzelf en via u ook anderen opvrolijkt.

Ted Winkel
president N.M.U.


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 16 augustus 2013 om 07.00 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 3, januari/februari 1997), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder