Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (7/5)

Van de president (7/5)

Het belangrijkste dat zich voordeed in de afgelopen twee maanden in de Nederlandse goochelwereld, was mijns inziens de selectiedag in Vlaardingen van de aanstaande kernploeg. Voor een optimale presentatie van elk nummer hadden wij gezocht naar een goede ambiance. Die werd gevonden in de stadsschouwburg in Vlaardingen. Hierbij waren de regisseurs Karel de Rooy en Jos Thie aanwezig. Wij hadden als voorwaarde voor hun deelname gesteld, dat zij zich moesten kunnen vinden in de nummers die zij zouden begeleiden. Na elk optreden werd een half uur gesproken met de optredende, zodat Karel en Jos zich ook een beeld van de persoon konden vormen. Ook werden er al ideeën besproken en tips gegeven. Maar aan het einde van de dag kwam de slotconclusie die teleurstellend was: er zou slechts met een enkel nummer doorgegaan kunnen worden, zodat er van de oorspronkelijke opzet niets overbleef. De vraag rees toen: moeten wij stoppen met dit plan of moeten wij met een gewijzigd plan een nieuwe opzet maken? Besloten is dat wij met alle belanghebbenden begin april rond de tafel gaan zitten om gezamenlijk tot een reëel plan te komen dat voor de meesten bevredigend is. Maar de uiteindelijke stand van zaken is dat tot op dit moment van schrijven er nog steeds geen kernploeg geformeerd is. Wat verder van belang is, is dat wij bezig zijn te sleutelen aan de concoursrichtlijnen. Nu het concours een andere opzet heeft gekregen, is het zinnig dat ook de richtlijnen wat bijgesteld worden. Daarover is druk vergaderd door het Algemeen Bestuur. In verkorte vorm kunt u dat terugvinden in het verslag van de AB-vergadering, op deze pagina. Belangrijk hierbij is zich te realiseren dat sommige veranderingen een langere tijd van besluitvorming vereisen. Nu moeten de concoursdeelnemers in Leeuwarden een houvast hebben voor hun optreden. Daarom zullen zij wel richtlijnen ontvangen, maar die gelden alleen voor dit concours. Sommige regels zijn dus nog niet definitief, maar kunnen dat wel worden. Ik doel er hier onder andere op dat voorlopig (voor Leeuwarden) besloten is om de hoogstgeplaatste in punten, ongeacht of hij de Grote Ereprijs wint, kampioen van Nederland 1996 te noemen. Overigens, wat het congres zelf betreft loopt alles naar wens. Dat kon het DB vaststellen toen wij weer vergaderden met de congrescommissie in Leeuwarden. Voorts was het DB aanwezig bij het juniorenconcours in Hoogeveen in De Tamboer. Wat hier geboden werd was verrassend (op een aantal standaard-trucs na), soms hartverwarmend en als geheel veelbelovend. Deze opzet van dit evenement is een stimulans voor de jeugd. Ik vraag me wel af of iedere club er genoeg van doordrongen is dat de jeugd geholpen moet worden in het belang van de jongeren en van de club. Straks heeft de club die jeugd nodig. Verscheidene clubs beginnen toch te kraken in hun ouderdom. Blijf alert.

Ted Winkel


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 18 februari 2014 om 07.53 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 5, mei/juni 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder