Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (7/2)

Van de president (7/2)

Het goochelfestival ligt weer achter ons. Maanden intensieve voorbereiding hebben ons een uiterst genoeglijk, goed verzorgd goochelfestijn bezorgd. Ik wil nogmaals, nu vanaf deze plaats, Magische Kring Twente dank zeggen voor de wijze waarop men dit experiment is aangegaan.

Mijn bedoeling om enkele wijzigingen in het congresconcept aan te brengen, heeft men goed omgezet in feiten. Natuurlijk kleven aan nieuwigheden aanvangsfouten, maar die waren het gevolg van mijn veranderingen en dat kun je de M.K. Twente niet aanrekenen.

Dat er met goochelen wel iets mis kan gaan, bewees burgemeester Mans van Enschede reeds bij de opening. Toch konden wij allemaal waarderen dat hij de moeite had genomen om zich de goochelkunst eigen te maken. Voorts heb ik in geen tijden zo'n sfeervolle kindermiddag meegemaakt. En ook de avond straalde een geweldige sfeer uit. Wat de organisatie van een kale aula heeft weten te maken was op zich al een geweldige truc! Enfin, elders in het blad zult u een uitgebreid verslag over het festival kunnen lezen.

De enquête, tijdens het festival - over de mening van de festivalgangers over de concourswijzigingen - heeft een goede respons gehad. De uitslag gaf aan dat de overgrote meerderheid in deze richting verder wil gaan. Het D.B. zal kijken hoe het daaraan gevolg kan geven en in hoeverre dat al in te passen is in het volgende congres in Leeuwarden.

Het D.B. kwam kort geleden weer bij de Magische Ring Friesland op bezoek om over de vorderingen van het congres 1996 te worden ingelicht. Wel, het enthousiasme van de Friezen is groot. Ook hierover kunt u in deze Informagie lezen.

Verder ging een afvaardiging van het D.B. op bezoek bij het bestuur van de N.B.G., o.a. om te mogen vernemen dat deze club bereid is om - in het kader van hun 50-jarig bestaan - in 1997 de organisatie van het N.M.U.-congres op zich te nemen. Een uitstekend bericht. Het D.B. is erg gelukkig te ervaren hoeveel N.M.U.-leden meedenken en meewerken met het D.B.-beleid: alles ten behoeve van de N.M.U.

Ted Winkel


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 5 november 2013 om 10.25 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 2, november/december 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder