Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (7/1)

Van de president (7/1)

De zevende jaargang van Informagie is van start gegaan en degenen die het blad secuur lezen zullen ontdekken dat er van hoofdredacteur gewisseld is: Kees Schoonenberg heeft de taak van Hubrecht Duyker overgenomen. Kees, vanaf deze plaats dank dat je deze taak op je wilt nemen. Naast de vele kwaliteiten waarover je moet beschikken om deze functie te vervullen, moet je bovendien een dosis idealisme hebben om tijd en energie in deze job te steken. Fijn dat er altijd weer mensen te vinden zijn, die dat kunnen en willen opbrengen. Vandaar onze dank!

Binnen het dagelijks bestuur is er ook een verandering opgetreden: Martin Tonelly kon helaas om gezondheidsredenen zijn taken niet meer uitvoeren. Het was voor Martin niet makkelijk om zich dit te realiseren en vervolgens eerlijk uit te spreken dat je om physieke redenen dingen moest gaan afstoten (en niet alleen de DB-functie) die je in feite zo graag wilde blijven doen. Op de najaarsvergadering zullen wij het ontstane vacatureprobleem oplossen, maar nu alvast wil ik namens de NMU Martin bedanken voor zijn inzet van vele jaren voor onze vereniging.

Het heeft mij teleurgesteld in de laatste Informagie de open brief van de MKCN aan te treffen. Niet dat ik iets tegen een open brief heb (hoewel een direct contact mij meer had aangesproken, te meer daar wij nog geen jaar geleden bij de club op bezoek kwamen en gevraagd naar problemen of bezwaren niets van wat nu in de brief stond naar voren kwam), maar meer om de stijl, die ik niet bevorderend vond voor de eenheid binnen de NMU. Maar een brief wordt door ons beantwoord en gezien het feit dat het een open brief was, hebben wij een kopie ervan naar alle verenigingen gestuurd. Bovendien treft U deze brief ook in deze uitgave aan.

Om internationaal op de hoogte te blijven bezocht ik het drielandencongres in Salzburg, waar de jaarlijkse nationale congressen van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gecombineerd waren. U begrijpt dat mijn verwachtingen hoog gespannen waren. Zo was de vondst om een wedstrijd tussen genoemde landen te houden door van elk land vijf afgevaardigden (drie toneel- en twee close-up optredens) met elkaar in competitieverband te laten optreden, erg goed. Het leverde twee schitterende gala's op. Maar het "gewone" concours was schraal te noemen en de organisatie had moeite om de vier dagen te vullen. Desondanks was ik blij deze happening meegemaakt te hebben.

De organisatoren van het Festival in Enschede daarentegen hebben moeite om al hun plannen in twee dagen te verwezenlijken: er gebeurt veel, dat kan ik u verzekeren. Enfin, u zult het allemaal zelf waarnemen, want u hebt zich toch al gemeld bij het festivalcommittee, nietwaar? Neen? Hemel! U kunt het alsnog doen, en u zult er geen spijt van hebben. Het enthousiasme van de organisatie staat er garant voor. En de concoursdeelname? Over de dertig nummers! Op de voorselectie, die half juni plaats vond heeft een selectiecommissie gedurende een lange dag de nummers beoordeeld. Elders in dit blad zult u de lijst van genomineerden in de diverse klassen aantreffen. Het was een geweldige dag, voortreffelijk georganiseerd door Martin Hanson (tot in de détails) en de sfeer was uitermate plezierig, zowel onder de concoursdeelnemers als onder het Iekenpubliek, dat weliswaar niet in groten getale gekomen was, maar dat genoeg was om met zijn enthousiaste instelling de optredenden te stimuleren.

Maar we kijken alweer verder: En dan bedoel ik niet zozeer dat de Friese Goochelclub al druk bezig is met het nationale congres in 1996 (van 17-19 mei), maar nog verder: in juli 1997 het FISM-congres in Dresden. Daartoe heeft het DB in juni een bijeenkomst gehouden, waarin de contouren van de kernploeg zich aftekenden: de groep goochelaars, die mee gaan doen aan het concours en die gesteund worden bij de opbouw en training van hun act door de NMU. Wij zullen U binnenkort via Informagie op de hoogte houden van deze kernploeg en de ontwikkelingen.

Maar eerst: tot in Enschede.

Ted Winkel,
President NMU


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 10 september 2013 om 09.53 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 1, september/oktober 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder