Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (6/5)

Van de president (6/5)

Sinds de vorige Informagie is er weer veel gebeurd en heeft het DB heel wat te verwerken gekregen. Zojuist is de AB-vergadering afgelopen, waarin ik me bereid verklaarde me voor nog een periode van drie jaar in te willen zetten voor de N.M.U. Ik was blij met uw instemming, want er moet nog veel gedaan worden waartoe ik nu in staat gesteld wordt.

De leden van de club Twente zijn momenteel dag en nacht in de weer om van het Goochelfestival op 2 en 3 september een waar spektakel te maken. Het DB was er op bezoek om hiervan getuige te zijn. Over de stand van zaken kunt u elders in dit blad lezen. U komt toch ook? Want zoiets moet u toch meegemaakt hebben. Maar geeft u zich wèl gauw op: het bespaart u geld en de organisatie kan u een rianter festival aanbieden wanneer zij bijtijds weet over welk budget zij kan beschikken. En de concoursdeelnemers kunnen zich gewoon opgeven: zij krijgen bericht hoe de voorselectie verloopt. Trouwens alle clubvertegenwoordigers in het AB kunnen het u ook vertellen.

Voorts was het DB op 'tournee' en wel bij G.O.A. en 52 Schakels. Bij G.O.A., een actieve club, konden wij via een goed gesprek veel verduidelijken. Maar ook kregen wij een goed inzicht in het clubgebeuren. Er viel veel te zien. G.O.A. is een goede gastheer, zodat wij ons allemaal thuisvoelden.
Dat gold trouwens ook voor de 52 Schakels. Uit het met deze club gevoerde gesprek kwam o.a. nog het idee naar voren om het clubblad naar Informagie te sturen, opdat de redactie daaruit geschikte artikeltjes zou kunnen halen voor de rubriek clubberichten. Welke clubs hebben verder een clubblad dat toegestuurd kan worden? Doen! Trouwens kopij is ook nog steeds welkom.

Bij mijn bezoek aan de N.B.G.-jeugdafdeling was ik onder de indruk van de goede organisatie en de degelijke aanpak. Het stadium van 'leuk als de junioren een trucje doen' is duidelijk voorbij en er wordt constructief gewerkt volgens een besproken beleidsplan. Wat had ik anders kunnen verwachten van een groep die al ruim 25 jaar functioneert?

Ook was een afvaardiging van het DB aanwezig bij het juniorenconcours in Hoogeveen, een niet meer weg te denken jaarlijks gebeuren dat belangrijk is voor onze toekomst.

Eveneens treft u een artikel aan van de vice-president van de MZvD (de Duitse goochelvereniging): wij pogen reeds enige tijd de goede contacten met onze buurvereniging gestalte te geven door o.a. om de paar maanden een artikel te schrijven voor Magie (het verenigingsblad) over wat hier gebeurt. Overigens: deze artikeltjes worden steeds trouw vertaald door Elinor van Dommelen - waarvoor vanaf deze plaats nogmaals onze dank!

Als uitruil schrijft de MZvD dan weer een artikel in Informagie. Het eerste van deze serie treft u hierin aan.

Voorts kan ik u melden dat de Duitse club Oldenburg een contactdag organiseert op 6 mei voor clubs in die regio (inclusief de clubs uit Noord- en Oost-Nederland), waarop naast een plezierig samenzijn er ook enkele lezingen zullen worden gehouden. Belangstellenden kunnen mij bellen. Maar dan óók 7 mei naar de V.O.C.-dag in Maarssen gaan.

En voor hen die er hun voordeel mee kunnen doen: op 13 mei is er weer een coachingdag, in het clubgebouw van de N.B.G. te Haarlem. U weet: wilt u geholpen worden of adviezen krijgen aangaande uw nummer - ongeacht of u er mee naar een congres wilt (maar waarom niet?) - geef u op bij onze secretaris Wim Bos en wij besteden alle aandacht aan uw optreden. Er geldt geen leeftijdsgrens. En club N.B.G.: weer bedankt voor jullie medewerking.

Momenteel is het DB bezig na te gaan hoe de bijdrage van de N.M.U. kan zijn voor de leden die in 1997 aan het concours van het FISM-congres in Dresden willen deelnemen. Daartoe hebben wij zitten brainstormen met een groep van ongeveer 15 man. Daaruit is het idee geboren om een soort kerngroep op te zetten, een groep waar gegadigden zich voor kunnen melden. Deze groep kan rekenen op begeleiding, hulp in welke vorm ook en een mogelijkerwijs reductie voor de reis naar Dresden.
Zo'n deelnemer neemt naast deze rechten ook verplichtingen op zich, die in een convenant zijn vastgelegd. Het een en ander is aan uw clubvertegenwoordiger (AB) medegedeeld. Laat een ieder die meent hiervoor in aanmerking te komen, zich melden bij onze secretaris Wim Bos. U wordt dan verder geïnformeerd.

Ted Winkel
president Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 22 januari 2015 om 08.46 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand januari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder