Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (6/4)

Van de president (6/4)

Dit is de eerste editie in het nieuwe jaar. Het is dus op zijn plaats om u derhalve een succesvol 1995 toe te wensen, waarin u hopelijk gestimuleerd wordt bij de uitoefening van de goochelkunst, ten pleziere van uzelf en uw publiek.
Om de nieuwjaarswensen naar alle goochelaars te kunnen uitdragen, organiseerde de M.K.C.N. traditiegetrouw weer het Nieuwjaarstreffen in Maarssen. Deze bijeenkomst verliep in een uiterst plezierige sfeer. Er viel veel te beleven en er was een goede opkomst.
Nieuw was het idee om 's middags leken toe te laten. U zult begrijpen dat ik dat een goed idee vond. De realisatie creeërde veel enthousiasme bij diverse leken, waarvan velen geïnteresseerd waren in verdere contacten ten behoeve van hun kinderen. Ik denk dat dit een goede zaak is.
Club M.K.C.N., hulde voor jullie inzet!

Uiteraard gaan onze gedachten uit naar wat 1995 verder in petto heeft. Daarbij denken wij allereerst aan het Goochel Festival in september, waarvoor u bij deze editie het inschrijfformulier zult aantreffen. Dat zo'n organisatie veel voeten in de aarde heeft, weet elke club die zoiets eerder organiseerde - en alle anderen kunnen zich er vast wat van voorstellen. Dat het festival aan een (onzichtbaar) zijden draadje heeft gehangen, heeft te maken met het feit dat de manager van het zalencomplex waar alles gepland was, zijn beloftes niet kon nakomen, waardoor een geschikte ruimte voor de zaterdagavond ontbrak. En het zaterdagavondgebeuren is in feite de kern waarom het festival draait. Het pleit voor de club Twente, dat deze met alle energie naar alternatieven heeft gezocht - en deze ook vond. Daar had ik ook het volste vertrouwen in, want in mijn horoscoop voor 1995 staat dat nieuwe plannen veel succes zullen hebben....

Voorts zijn mijn verwachtingen hoog gespannen aangaande de jeugdstudiedag begin april. Als ik zie hoe de jeugdige organisatoren hun schouders daaronder hebben gezet, dan moet dit evenement welslagen.
Maar.... zowel wat betreft het Goochel Festival als de jeugdstudiedag geldt: je kunt nog zo goed organiseren, het succes hangt af van de deelnemers, qua aantal en qua enthousiasme. Dus: bent ú bijvoorbeeld al bezig om uw congresnummer bij te schaven teneinde het straks optimaal te kunnen brengen?
Wie weet bent u één van de winnaars van die formidabele geldprijzen.

Ted Winkel
president Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 1 januari 2015 om 10.07 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 4, maart/april 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale media



Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder