Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (6/2)

Van de president (6/2)

Het laatste artikel van het vorige nummer betrof een andere congresopzet. Ik vertelde u dat club Twente bereid was om het congres in deze vorm te organiseren. Het groene licht daarvoor kan pas gegeven worden als het Algemeen Bestuur (A.B.; dus alle clubvertegenwoordigers) daar zijn fiat aan geeft. Om daarmee tot de A.B.-vergadering in november te wachten zou club Twente te weinig tijd overlaten voor de organisatie. Dus zijn de clubs via hun vertegenwoordigers in augustus per brief benaderd om dit binnen hun club te bespreken en hun antwoord vóór eind september te geven. De reacties waren bijna alle positief, sommige zelfs enthousiast. Zoiets stimuleert. Ik kan u dus nu officieel mededelen dat het congres 1995 op 2 en 3 september in Enschede wordt gehouden. Maar omdat dit congres op veel punten zal afwijken van vroegere congressen, zal het geen congres gaan heten, maar Het Goochelfestival 1995, waarin opgenomen de nationale kampioenschappen met internationale deelname. Vanaf deze plaats wil ik goochelclub Twente namens goochelend Nederland alvast dankzeggen voor zijn bereidheid om dit werk op zich te nemen.

Bij onze gang langs de clubs van de N.M.U. ("Het D.B. op tournee" zoals wij het zelf noemen) bezochten wij in september de M.K.C.N., waarover u elders in Informagie kunt lezen. Eén van de suggesties uit deze club was: kan er geen rubriek in Informagie komen waarin de clubs regelmatig alle mogelijke wetenswaardigheden over hun club vertellen? Ik zou dat zeer toejuichen: het geeft meer inzicht in wat er leeft in goochelend Nederland. Wat er leeft konden wij ook uit de open brieven halen onder de rubriek 'Post' in de afgelopen nummers, maar ik hoop dat wij van dit soort post voortaan gevrijwaard worden.
Hij is te veel gericht op een enkeling en een negatieve ondertoon kan niet bijdragen aan de onderlinge band, waarvoor Informagie bedoeld is. Dus wilt u schrijven? Graag, maar dan bijvoorbeeld over uw club.

In dit blad zult u deel 2 van het verslag van het FISM-congres in Yokohama kunnen lezen. Wat tussen de regels door naar voren komt, is o.a. dat voor het eerst in de geschiedenis er op een FISM-congres niet één Nederlander deelnam aan het concours. Ergens wel begrijpelijk: afstand, kosten e.d. - hoewel dat voor de Duitsers géén belemmering bleek. Een dieptepunt voor Nederland. In het Engelse blad Abra stond dat wij nog konden teren op acht maal (ze bedoelden natuurlijk negen maal) een wereldkampioen. Dat klinkt aardig, maar een roemvol verleden kan ook beschouwd worden als een verplichting om ook nu te presteren. Laten wij ons dus nu al gaan instellen op het concours van de FISM 1997 in Dresden. Doet u mee?

En dan nu: óp naar de A.B.-vergadering op zaterdag 5 november of - voor wie dat betreft - naar de coachingdag in Rotterdam op 6 november (er is nog ruimte voor één kandidaat!)

Ted Winkel
president Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 18 juni 2014 om 09.37 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 2, november/december 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder