Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de nood een deugd maken

Van de nood een deugd maken

Vrijdagavond, 14 juni 1996,

Samen met Wim Eertink en gouden NMU-spelddrager Arie Brouwer reden we na afloop van de laatste Passe-Passe-clubavond van het seizoen weer richting thuisfront. We reden, zoals gebruikelijk, over de autosnelweg Assen-Hoogeveen en praatten nog wat na over de gezellige avond.

Plotseling schoot er een auto van de andere rijbaan voor ons de weg op. Wim trapte uit alle macht op de rem, maar het mocht niet baten, want met een luide knal botsten wij op de andere auto en kwamen tot stilstand in de berm (ca. 1 meter van een diepe sloot verwijderd!).

Enkele minuten na de botsing arriveerde de politie. Na de formele rompslomp afgehandeld te hebben, stonden we nog even na te praten met de agenten en we kregen het al snel over onze mooie hobby.

Na het een en ander verteld te hebben, hebben we ook nog even een paar effecten gedemonstreerd en waren het ongeval allang weer vergeten toen de takelwagen arriveerde om de auto weg te slepen.

We zijn samen met de politie naar de centrale van de takeldienst gereden en daar hebben we onder het genot van een kop koffie weer staan goochelen voor een klein, maar enthousiast publiek.

Eén van de agenten was zelfs zo onder de indruk dat hij naar ons visitekaartje vroeg, om ons te kunnen contracteren voor een personeelsfeest. Toen de taxi om ons weg te brengen aankwam, vond ik het jammer dat we weg moesten. Maar ja, al met al hebben we lekker staan goochelen op een plaats waar dat volgens mij nooit meer zal gebeuren, in de berm van de snelweg! En zo hebben wij dus van de nood een deugd gemaakt.

Het feit dat geen van ons allen gewond geraakt is, hebben we volgens mij te danken aan de gouden NMU-speld van mijn "opa" Arie Brouwer. Sinds die bewuste vrijdagavond is dat speldje voor ons de gouden geluksspeld geworden!!!

Met magische groeten,
Roëll.


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 17 juli 2013 om 09.45 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 1, september/oktober 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder