Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van achter de jurytafel

Van achter de jurytafel

Vooruitlopend op het officiële juryrapport wat door de voorzitter Ted Winkel namens de jury aan het bestuur van de NMU zal worden aangeboden en wat in het volgende nummer van Informagie een plaats zal krijgen, hier alvast een eerste reactie van een van de juryleden.

Het was een genoegen om deel uit te mogen maken van de jury in Breda. Ten eerste omdat de vakjury elkaar goed verstond, wat bleek uit het aantal punten waar nauwelijks verschillen in waren te constateren.

Ten tweede was er een lekenjury die de vakjury hielp door met de ogen van een leek op de juiste momenten aan te geven waarom zij een nummer al of niet hoog kon waarderen. Het was een goede gedachte om tijdens het toneelgoochelen de jury te splitsen in twee opstellingen, voor in de zaal en achter in de zaal. Dit gaf de mogelijkheid om vanuit twee dimensies de geboden nummers op hun juiste waarde te schatten. De jury heeft met veel plezier deze klus geklaard. Het juryrapport zal duidelijk maken waarom de jury tot de volgende prijsverdeling is gekomen:

MANIPULATIE

1
2
3 Mike Shera

ALGEMENE GOOCHELKUNST

1
2 Ramond Mac. Intosh
3 Manro

SALON/CABARETGOOCHELEN

1
2 Robert Ziekman
3

GOOCHELEN VOOR KINDEREN

1
2 Robert Ziekman
3 Berry van Wijk

CARTOMAGIE

1 Peter Pellikaan
2 Arnaud van Rietschoten
3 Jan Paymans

MICROMAGIE

1 Arnoud van Delden
2 Eddy Smit
3 Peter Pellikaan

ILLUSIONISME

1
2
3 Woedy Woet

JUNIOREN

1 Gregory
2 Winfried

BUITENLANDSE DEELNAME

Paul Caine (België)

UITVINDING

1
2
3 John Langenberg

ORGINALITEIT

Mike Shera

VERENIGINGSPRIJS

Magische Kring Amsterdam

HENK VERMEYDEN WISSELPRIJS

Arnoud van Delden


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 24 december 2016 om 12.03 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 1, september/oktober 1989), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder