Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | The Magic Comedy strip

The Magic Comedy strip

Nadat ik de afgelopen maanden een aantal lezingbanden heb besproken, wil ik het nu eens met u hebben over een tv-show.
Het bekijken van een goochelshow op tv kan heel inspirerend werken. Je ziet een collega-goochelaar werken voor 'normaal' publiek en kunt dus de reacties beter op hun waarde schatten. Een lezingband blijft vaak een 'saaie' bedoening. Zo'n inspirerende werking had zeker de serie The Magic Comedy Strip die begin dit jaar door de commerciâle zender ITV in Engeland werd uitgezonden.

De serie werd geproduceerd door John Fisher, de man van de eerste Paul Daniels-shows en de recente Best of Magic-serie. Het zijn een zestal shows van 30 minuten elk, en ze hebben een vaste groep van gasten. David Williamson, Rudy Coby, Jeff Hobson, The Pendragons en Joe Pasquale zijn in elke aflevering te zien, terwijl Al Carty, Terry Seabrooke en Juan Tamariz als gast langskomen.

De shows zijn heel snel van aard, en spelen in een jaren '50 'strip'-achtig decor.

David Williamson (VS) laat een aantal van zijn bekende routines zien. Het doet goed om te zien dat hij bij het 'gewone' publiek net zo'n hilarische reactie weet los te krijgen als bij goochelaars. Hij laat o.a. een heel 'nonchalante' matrix-routine zien waarbij de kaarten de tafel bijna niet aanraken. Verder een do-as-I-do routine met vier kaarten waarbij het hele publiek mee mag doen en die hij steeds sneller vertoont.

Uniek is het moment waarbij David hulp krijgt van een jongetje bij een kaarttruc. Hij legt uit dat hij een trucje laat zien met 'drie' kaarten, die hij op tafel neerlegt. Het jongetje merkt echter een nogal 'dikke' kaart op, grijpt die en trekt de tegen elkaar geplakte kaarten van elkaar. Dit is een van de eerste keren dat ik David Williamson sprakeloos zag. Het is tekenend voor deze show dat ze juist dit stukje erin laten er is niks weggelaten want men weet toch niet wat er moest gaan gebeuren.

Joe Pasquale (GB) wordt in Engeland al de 'nieuwe Tommy Cooper' genoemd. Het is een mooie jongen maar als contrast zet hij een heel hoog raar stemmetje op. Hij vertoont allerlei visuele grapjes, met weinig goochelen, maar wel heeeeel erg leuk. Hij heeft bijvoorbeeld acht kaarsen van klein naar groot naast elkaar staan. Steekt ze aan, en houdt vervolgens zijn palmen boven de vlammen. Pijnkreten uitslaand brengt hij dan een lied ten gehore, waarbij de kaarsen een soort toonladder vormen.

Rudy Coby (VS) is voornamelijk bekend door zijn act met de vier benen. Hij blijkt echter een rijk arsenaal aan acts te hebben.

Net als de Pendragons lijkt het alsof hij repertoire aan het verzamelen is, voor ooit eens een eigen show in Vegas. Het lijkt wel of men de Europese tv-markt daarbij als try-out gebruikt alvorens in het 'diepe' te springen.

Jeff Hobson (VS) is ook een unieke verschijning. Al is het alleen maar om zijn opzettelijke, nichterige vertoning van een aantal leuke routines. Zo laat hij een transpositie van een zijden doekje zien, van de ene naar de andere hand. Hij besluit het in 'slow motion' te doen, en dan zie je het doekje de mouw in gaan, voorlangs zijn borst 'kruipen', dan de andere mouw in en vervolgens naar de andere hand.

The Pendragons (VS). Net als bij Rudy Coby geldt voor hen dat het lijkt alsof ze materiaal aan het 'kweken' zijn voor een eigen show. Ook in deze serie zag ik weer een aantal illusies. Jonathan vertoont de 'standaard'-doorzaagillusie, maar dan niet met een houten doos over het 'weesmeisje' maar een doorzichtige doos. Heel fraai is ook een illusie waarbij hij Charlotte voor zich in de lucht 'hangt', er dan een koker van doek over spant, na een paar seconden haalt hij die doek weg, en weg is zij!!! Duurt niet langer dan twee minuten.

Het is te hopen dat deze show de 'markt' opgaat en ook nog eens op de Nederlandse tv is te zien. Als meneer Fisher het dan maar niet in zijn hoofd haalt om er in te gaan knippen, zoals hij met de Best of Magic-serie heeft gedaan. Deze serie die recent bij de AVRO te zien was, was in Engeland teruggebracht van 45 minuten naar uitzendingen van 30 minuten, wat mijns inziens de serie niet goed heeft gedaan. Onder andere onze eigen Tommy Wonder, wel uitmuntend aanwezig in de originele serie, is daarbij in de prullenbak terecht gekomen...

Arnaud van Rietschoten


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 23 december 2015 om 22.27 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 3, januari/februari 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand november.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder