Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Tejater

Tejater

Het wordt "tejater" genoemd, want het vrijetijds-centrum is gesticht in de jaren zestig. Toneelverenigingen voeren er ernstige stukken op en tussen de aankondigingen daarvan verscheen een paar jaar terug de titel: Zeven ouwe goochelaars. De eerste van hen, Herman, gaat aan de piano zitten en speelt bij wijze van ouverture Ol' man river. Dan doen Dré en Lou een berijmde voordracht van vijf minuten waarin ze elkaar goochelles geven. Lou vertoont met de opgestelde attributen een zwijgend nummer van tien minuten, begeleid door Herman. Ries komt op van links en doet onder de neus van de toeschouwers een touwkniproutine. Kees verschijnt van rechts met een tafeltje en zijn koffertje en doet een cabaretprogramma van een kwartier. Als hij klaar is staat Jan op, die tussen het publiek heeft gezeten. "Meneer Schoonevelt, " zegt hij, "ik ken ook een kunstje." Hij vraagt om twee borrelglazen en een hoed en vertoont de glaasjes-door-de-jas op een vloerkleedje dat Lou en Dré eerst netjes voor hem hebben uitgerold. Kees heet hem welkom in de club. Herman start een band met oosterse muziek en Rama wandelt op in zijn Indiase kostuum met een mand attributen aan zijn arm. Als hij met een forse produktie zijn act heeft besloten, meldt Lou het publiek dat het pauze is. In die tijd zet Ries zijn spullen klaar voor een compleet nummer, dat hij afwerkt zodra het publiek weer zit. Er wordt een spotje gericht op een tafeltje naast de piano; daarop doet Rama een routine met gekleurde chips, begeleid door Herman. In die tijd rijden de anderen een paar illusies de donkere toneelvloer op. Deze worden door Dré vertoond als Rama klaar is. Het nieuwe lid wordt aangekondigd en Jan doet zijn nummer met zijden doeken. Herman start een bandje waarop Kees wordt geïntroduceerd met de weggeefshow Een van de Acht. Een toeschouwer "kiest" een vuilniszak en de overblijvende cadeau's zijn voor de executanten. Einde. Ik heb dit niet opgeschreven om de bejaarde heren weer te huldigen, want ik was zelf één van hen. Maar het bleek een simpel recept om met een clubje van zes tot tien goochelaars een verrassende show in elkaar te zetten. Iedereen doet, behalve zijn nummer van tien à twaalf minuten, nog iets extra's: een loterijtje, de paperballs-over-head, iets met een schijnverklaring, het bekerspel, noem maar op. De toeschouwers weten niet wat zo'n goochelaar komt doen en hoe lang hij zal blijven. Dat houdt de verrassing er in en je ontsnapt aan de clichématige afwisseling conférencier-goochelaar, waar het ouderwetse lijsttoneel toe dwingt. Echt tejater dus.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op zaterdag 25 februari 2017 om 00.30 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 4, maart/april 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder