Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Sprookjes

Sprookjes

Er was eens een jongeman die over een bijzonder groot aquarium beschikte, waar echter geen water in zat. Door een onverklaarbare impuls gedreven, draaide hij het rond, wat mogelijk was doordat het op een platform met wieltjes stond, en hij gooide er een sierlijk kleed overheen. Met een schreeuw trok hij het kleed weer weg en zie daar - er lag een mooie vrouw in het aquarium die hem vriendelijk toelachte. Ze wipte uit de glazen bak en deed een paar sensuele danspassen met de jongeman. Toen kwam er een olifant met een lange snuit en die blies het verhaaltje uit.

Een dame zat op een stoel tussen twee rechtop staande verchroomde staven die ze met beide handen vasthield en dat was maar goed ook, want onverwachts haalde een bont geklede heer de stoel onder haar fraaie kontje vandaan.
Ze bleef als het ware in de lucht hangen, sterker nog; ze steeg langs de staven omhoog en toen de heer er één weghaalde, leek het of haar hand met één of andere wonderlijm aan de overblijvende staaf geplakt zat. De man had blijkbaar niets kwaads in de zin, want hij zette de staaf op zijn plaats terug en toen de dame was neergedaald, schoof hij de stoel weer onder haar prijzenswaardige achterwerk. Zo liep het angstig avontuur nog goed af.

Een man maakte zich plotseling zo kwaad op zijn schaarse geklede vriendin, dat hij haar boeide en opsloot in een kast op pootjes, waarna hij een heleboel botte zwaarden door het kastje stak. Bij opening leek de vrouw niet meer aanwezig, wat de man met voldoening scheen te vervullen. Misschien was hij niet zo kwaad als hij leek. Hij sloot het kastje weer, haalde de zwaarden er stampend uit en smeet ze op de vloer. Maar zijn vriendin trok zich van de agressieve vertoning niets aan, want bij de heropening van het kastje verscheen deze vriendelijk glimlachend en liet zich door de man naar beneden helpen. En ze leefden nog lang en gelukkig.

De vrouw wordt door de man geboeid en opgesloten in een kist of een met ijzer versterkte hoedendoos. Maar als hij het gordijn, waarmee hij zich even aan het gezicht had onttrokken, heeft laten vallen, staat daar een stralende, hedendaagse bevrijde vrouw. En als ze de man, die nu in haar plaats in de kist zit, heeft losgemaakt, kijkt die trots alsof ze het eigenlijk allemaal aan hem te danken heeft. Zo gaat het nu al meer dan honderd jaar.

"Een goeie illusionist is iemand die de toeschouwers in een verhaal laat geloven..." Uit een interview.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op zaterdag 6 augustus 2016 om 10.16 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 1, september/oktober 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder