Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Selectieprocedure concours Enschede

Selectieprocedure concours Enschede

Ingeschreven kan worden in de volgende categorieën: toneelgoochelen; tafelgoochelen; salongoochelen; goochelen voor kinderen; straatgoochelen. Inschrijvingen dienen voor 1 mei bij de organisatie binnen te zijn. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen een of twee selectiedagen worden gehouden. In principe wordt dit in ieder geval 10 juni 1995. Voor deze selectie zal een passende accommodatie worden gehuurd. Voor toneel- en kindergoochelen is een goed toneel noodzakelijk. Tafel- en salongoochelen moeten in een kleinere ruimte plaatsvinden. Straatgoochelen kan in de foyer of soortgelijke ruimte plaatsvinden.

De deelnemers worden beoordeeld door een commissie bestaande uit acht AB-leden, die uiteraard geen zitting mogen hebben in de 'Enschede-jury'. Benoeming is geschied tijdens de AB-vergadering van 25 maart 1995.

Deelnemers zullen worden beoordeeld op navolgende onderdelen:
A. goochelvaardigheid/magie
B. entertainment
C. originaliteit
D. aankleding/attributen

Per onderdeel kunnen van 1 tot 100 punten worden gegeven. De commissieleden leveren hun formulieren in direct na het laatste optreden in een categorie. Er is geen commissie-overleg. Er wordt geen gedetailleerd commissierapport gemaakt.

Het DB neemt de formulieren in en zal de punten voor de respectievelijke onderdelen vermenigvuldigen met de volgende factoren: A - 1.6; B - 1.4; C - 1.2; D 1.0.
Een deelnemer kan maximaal behalen: 8 x 520 = 4160 punten; voor een nominatie moeten minstens 2600 punten worden behaald.

Per onderdeel worden maximaal 6 deelnemers genomineerd. Iedere deelnemer wordt binnen 7 dagen schriftelijk door het DB geïnformeerd. Uitsluitend de nominaties worden bekend gemaakt (in alfabetische volgorde). De niet-genomineerden worden niet bekend gemaakt.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 10 februari 2015 om 08.48 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder