Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Schaamtegevoelens

Schaamtegevoelens

(voor Martin Hanson)

Martin, het doet ons een genoegen dat je enorm genoten hebt van onze act. Maar... maar... je schaamt je ook een beetje. Er zat wat te weinig goochelwerk in. Martin, wij betreuren dit zelf ook wel een beetje maar, nu komt het, op het congres in Haarlem gaan we dit goedmaken. Op dit Wereldse congres wordt door ons een act gebracht, die bol staat van het pure goochelvakwerk. Alleen het thema blijft hetzelfde. En met instemming van Kees mag ik je nu al iets over de act vertellen.

Kees komt nu als eerste op en heeft in zijn rechterhand een klein groen containertje. Hij zegt dan "containertje", wacht even en pats boem, weg containertje. Dit gebeurt door middel van safe sleeving met een verbetering op de werkwijze van Carl Cloutier. Kees heeft namelijk een trechter in zijn mouw. Vervolgens ga ik naast Kees staan. We pakken beiden een klein groen containertje. Er vindt nu een vermeerdering plaats. Aan het eind van de productie hebben we beiden vier verschillend gekleurde containertjes tussen de vingers. De werkwijze is ontleend aan de sigarettenpakjesproductie van Arsène Lupin.

Wij gaan dit echter met losse containertjes doen. Kees en ik willen namelijk het opgooien en omwisselen van containertjes laten zien op een manier, waarbij Paul Morak likkebaardend op de punt van de stoel gaat zitten. Daarna laten we een grootformaat huisvuilcontainer zweven. Je kent ze wel, van die grote containers die op de vroege maandagmorgen bij de weg worden gezet. Bij het zweven moeten we wel een Magic Hands-doek gebruiken. Daarmee bedekken Kees en ik de stok die aan de container vast zit. Tommy Wonder heeft ons nu al gevraagd of hij onze zweefmethode in zijn derde boek mag beschrijven.

Voor het slotnummer gaat Kees in een vuilniszak zitten, die ik met zwarte tape vastbind. Deze zak wordt met behulp van twee bijna blote dames in een grote grijze container geplaatst. Ik ga dan op een container staan, terwijl ik een rond gordijn vasthoud. Ik laat nog één keer mijn hoofd zien en verwissel dan snel met Kees van plaats. Dit doen wij nog sneller dan Hans Klok (en hij doet het al heel snel).

Na deze verwisseling verlaten Kees en ik het toneel. Met de twee bijna blote dames trekken wij ons "zonder schaamtegevoel" terug in de kleedkamer.

Minze Dijksma


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 19 juli 2013 om 07.04 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 1, september/oktober 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder