Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Samenwerking straatgoochelaars

Samenwerking straatgoochelaars

Afgelopen zomer heb ik met mijn straatact deelgenomen aan diverse straatfestivals en aan het Nationaal Congres voor de Goochelkunst te Rotterdam, waar ik een eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

Tijdens het congres leerde ik George Parker uit Almere kennen. Het klikte direct tussen ons en we spraken af 's middags in de stad nog wat te gaan goochelen. Het was dolle pret op straat, waarbij wij elkaar hebben gecoacht.

Op zaterdag 9 juli zijn wij samen naar de boulevard in Scheveningen gegaan en hebben daar op diverse plaatsen gewerkt. We kwamen erachter dat de start van de straatacts een probleem was. Op de terugreis hebben we deze dag geëvalueerd, en thuis het startprobleem op onze eigen manier opgelost. Over en weer werden ideeën en tips uitgewisseld.

Op zaterdag 6 augustus hebben wij als locatie gekozen de Herestraat te Groningen. George had zijn zoon meegenomen, die verderop in de Herestraat met zijn accordeon ging spelen. De startproblemen van Scheveningen bleken voor een goed deel te zijn opgelost. In de Herestraat maakten wij kennis met de jongleur Woody. Hij heeft ons diverse praktische tips meegegeven voor het werken op straat. Vooral zijn 'money lines' spraken ons aan: in zijn met humor doorspekte teksten maakte hij het publiek er op attent dat zijn act klaar was en dat men dus mocht overgaan tot het financieel waarderen van zijn werkzaamheden. Erg toepasselijk vond ik het gezegde: "Iedereen treedt op voor het geld. Ik doe het voor mijn plezier, dus hoe meer geld u geeft, des te meer plezier ik heb!".

De kritische samenwerking tussen George en mij was voor ons beiden zeer leerzaam. Deze winter gaan we verder werken aan onze straatacts, teneinde de volgende zomer weer beter en sterker op straat te staan.

We hebben zelfs plannen om dan Antwerpen en Parijs te doen. Mogelijk zijn er meer goochelaars die hiervoor interesse hebben. Laat het ons dan even weten.

Robert Blake


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 19 september 2014 om 08.05 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder